• Afgelopen zaterdag speelde DHSC tegen AVV Swift uit Amsterdam.
    De gasten begonnen furieus aan de wedstrijd en in de achtste minuut kwamen zij door een fout van de anders uiterst betrouwbare Niels op een 0-1 voorsprong.
    DHSC liep een beetje achter de feiten aan en Swift was de betere ploeg. Toen in de 39e minuut Abdel óók nog uit het veld werd gestuurd wisten we dat het vervolg van de wedstrijd moeilijk zou worden. Evenals vorige week viel er op de inzet van de spelers niets aan te merken en toen Achraf -na goed doorzetten van Kenneth- in de 44e minuut de 1-1 scoorde was dat mooi meegenomen. De tweede helft was een wedstrijd van Swift-aanvallen en DHSC moest met tomeloze inzet verdedigen.Naarmate de wedstrijd vorderde kregen spelers en toeschouwers de hoop dat er een punt behaald zou kunnen worden dit kwam mede doordat de voor Niels ingevallen keeper Melvin met werkelijk fantastische reddingen zijn doel schoon hield. En toen gebeurde het wat je vaak in een voetbaljongensboek leest. In de 77e minuut kwam Dion van Burik -die door een kruisband-blessure meer dan een jaar uit de roulatie is geweest- binnen de lijnen. Dion werd in de 88e minuut door Kenneth de diepte ingestuurd en ging alleen op weg naar de keeper die hij keurig omspeelde. Hij werd echter  binnen het zestien metergebied neergehaald en de scheidsrechter wees direct naar de stip. De toegekende penalty werd door Kenneth prachtig binnen geschoten. DHSC kwam op een 2-1 voorsprong. Toen de scheidsrechter zes minuten later voor het einde van de wedstrijd floot was er een prachtige ontlading bij spelers, reserves en technische staf te zien. DHSC had met tien veldspelers een mooie teamprestatie geleverd tegen een hele goede tegenstander. Conclusie: Drie dik verdiende punten behaald tegen één van de betere voetballende ploegen uit de competitie. 9 december as.staat de uitwedstrijd tegen Alphense Boys op het programma. Op naar weer drie punten.