• Vereniging

  D.O.S.

  DHSC staat voor D.O.S-Holland-Stichtse Boys-Combinatie en is een middelgrote voetbalclub in Utrecht, waar sportiviteit centraal staat. Voetbalvereniging D.O.S. was een voetbalclub uit Utrecht. De afkorting D.O.S stond voor Door Oefening Sterk. D.O.S werd in 1901 opgericht. De club werd 1958 kampioen van de eredivisie.

  FC Utrecht

  In 1970 fuseerden D.O.S, USV Elinkwijk en Velox (beide ook Utrechtse clubs) tot FC Utrecht, waarna D.O.S en de genoemde clubs teruggingen naar de amateurs. De club mocht onder de naam D.O.S ’01 beginnen in de tweede klasse. In 1974 promoveerde de club naar de eerste klasse en na degradatie in 1979 promoveerde de club in 1986 voor het laatst naar de eerste klasse. Daarna liepen de resultaten terug, wat in 1989 en 1994 resulteerde in degradatie naar respectievelijk de tweede en derde klasse. In 2002 en 2003 degradeerde D.O.S twee keer achter elkaar, van de derde naar de vijfde klasse. Aan het einde van het seizoen 2003-2004 werd de club opgeheven door gebrek aan vrijwilligers. De club eindigde dat seizoen net boven de nacompetitie-streep. D.O.S fuseerde in 2004 met USV Holland.

  USV Holland

  USV Holland was een amateurvoetbalclub uit de Utrechtse wijk Ondiep. Holland speelde van 1992 tot 2000 in de hoofdklasse. Onder leiding van trainer Gert Kruys werd in 1993 en 1995 het kampioenschap behaald. In beide jaren werd de club ook landskampioen bij de zondagamateurs, maar in de strijd om de algehele titel verloor het van respectievelijk VV Katwijk en IJsselmeervogels. Na de degradatie in 2000 viel de club in vier seizoenen terug naar de vierde klasse, waarna het fuseerde met D.O.S tot DHC’04 (D.O.S-Holland-Combinatie ’04). In 2007 is daar de vereniging Stichtse Boys aan toegevoegd en ging de club verder onder de naam DHSC.

  Stichtse Boys

  Stichtse Boys is in september 1916 opgericht door een aantal jongens van 16 jaar. De club bestond uit volksjongens die van wanten wisten, heel behoorlijk konden voetballen en vooral altijd bereid waren om te winnen! De hoogste klasse waarin het eerste team speelde was de eerste klasse. Zij speelden ook wedstrijden tegen Holland en wel voor minimaal 2000 toeschouwers. Dat was altijd een happening!

  DHSC

  De laatste jaren ging het bergafwaarts zodat er gezocht werd naar een fusiepartner. In 2007 werd tot een fusie besloten met als nieuwe naam DHSC. Het gehele complex is destijds gesloopt om er een nieuw complex voor neer te zetten.