Maandag 29 juli stond de eerste training van deze jaargang op het programma en de eerste oefenwedstrijd was gelijk een goed meetmoment waar de mannen van John Vink zouden staan. In een gelijkopgaande wedstrijd tegen Derde Divisionist DOVO werd verdienstelijk 1-1 gespeeld, waar DHSC in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Na DOVO volgde de ingelaste wedstrijd tegen de oude club van Wesley Sneijder, Al Gharafa, op Zoudenbalch. De profs uit Qatar werden getrakteerd op een 6-1 nederlaag, waarbij vooral de tweede helft tot de verbeelding sprak.

Het eigen Ad van Rooijen Thorbecketoernooi, waarbij er gespeeld werd tegen FC Breukelen, Elinkwijk, LRC Leerdam en Maarssen, werd ook gewonnen. Daarna oefende de Ondiepers tegen Geinoord. In de tweede helft werd de marge uitgebouwd wat een uiteindelijke 8-1 overwinning opleverde.

Op 24 augustus volgde de happening op het eigen Sportpark Wesley Sneijder waarbij DHSC met een mix van oud DOS-, Holland- en Stichtse Boys spelers het opnam tegen de Ex-Internationals. Hierbij maakte record-international Wesley Sneijder zijn debuut als ex-international en hij trakteerde het vele publiek op een ware voetbalshow. De Ondieper liet zien dat zijn traptechniek en inzicht niets aan kwaliteit heeft ingeboet, nadat eerder die week het nieuws naar buiten kwam dat hij zou stoppen als professioneel voetballer.

Afgelopen dinsdag oefende DHSC voor het laatst in deze voorbereiding. De toeschouwers kregen in deze wedstrijd de contouren te zien waarmee John Vink zijn manschappen zaterdag uit tegen Capelle het veld in zal sturen. De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht werd weliswaar met 2-1 verloren, maar vooral in de eerste helft was DHSC het team die het spelbeeld bepaalde en dit tegen een Keuken Kampioen Divisie ploeg.

Wat DHSC in deze voorbereiding heeft laten zien in de gespeelde wedstrijden biedt veel perspectief voor de naderende competitie, echter het blijven oefenwedstrijden. Zaterdag gaat er tegen Capelle gespeeld worden om de punten. Hopelijk trekt DHSC de ingezette lijn door en kunnen de eerste drie punten morgen rond 16:15 uur op ‘t Slot worden bijschreven. Daarbij kunnen we de steun van supporters goed gebruiken, dus wij nodigen jullie van harte uit om de auto te pakken en koers te zetten voor een nu al historische wedstrijd van DHSC. De eerste wedstrijd in de zaterdag Hoofdklasse!

Tot morgen!