Na twee nederlagen moest DHSC vandaag winnen om aansluiting te houden met Sportlust’46. De Ondiepers voldeden door een doelpunt in de dying seconds van de wedstrijd aan de bovengenoemde doelstelling.

De feestweek voor het Utrechtse voetbal begon afgelopen woensdag met de plaatselijke FC dat in het KNVB bekertoernooi de finale bereikte door Ajax te verslaan in een kolkende Nieuw Galgenwaard. DHSC zette de jubelstemming voort door winst op Zwaluwen uit Vlaardingen. Er waren ook enkele paralellen te trekken tussen de FC en DHSC. Beide ploegen leken in de voorgaande weken aardig van het padje af te zijn. Er werd slecht voetbal gespeeld en dikwijls verloren van ploegen waar normaliter een winstpartij mocht worden verwacht. De Utrechtse ploegen smachten dus naar eerherstel en winst, aldus geschiedde.

Daar waar FC Utrecht Ajax aan banden legde, was het bij DHSC af en toe billen knijpen en vrouwen en kinderen eerst. Uiteraard hadden de Ondiepers het beste van het spel en met de positieve aanvallende wedstrijd instelling het meest recht op de overwinning, maar het had ook maar zo anders kunnen aflopen. Zo was daar rond minuut 54 de uitgelezen kans voor de Vlaardingers om in ondertal, rood voor Basoski in de eerste helft, de score te openen middels een penalty. Deze penalty werd echter snoeihard tegen de lat geschoten. Aan het spelbeeld veranderde dit niet, Zwaluwen dat massaal verdedigde en met counters gevaarlijk werd en DHSC dat met alle macht de 1-0 wilde maken.

De Ondiepers hebben al de gehele competitie moeite met het maken van doelpunten. De mooiste kansen en mogelijkheden worden om zeep geholpen, zo ook vandaag weer. Het positieve is wel dat er kansen worden gecreëerd en dat men met niet aflatende werklust de overwinning afdwong. Goudhaantje en krachtmens Tommy de Klein drukte diep in blessuretijd af en schoot van dichtbij de verdiende winst binnen. Hierdoor blijft de schade ten opzichte van Sportlust’46 beperkt tot één schamel puntje. De Ondiepers liepen wel twee punten uit op naaste belager SC Feijenoord dat niet verder kwam dan een 1-1 tegen laagvlieger, maar gevaarlijk, DUNO.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Spijkenisse op het programma. Spijkenisse begon de competitie dramatisch maar hebben de weg omhoog gevonden. De tweede periode ging nipt aan hun neus voorbij en de derde periode begon met winst. Het lijkt op voorhand een fantastisch affiche te worden voor de ware voetballiefhebber. We hopen dus op massale steun vanuit Utrecht om DHSC te supporteren.

Tot zaterdag aanstaande!