Terug naar de Thorbeckelaan.

Liep al wat langer met het idee, laat ik weer een keer gaan kijken bij Holland, sorry DHSC. Kwam nu vandaag mooi uit, ze spelen tegen de club uit mijn dorp, Fc Breukelen.
Het leek me een spannende wedstrijd te gaan worden, DHSC wil heel graag promoveren en Fc Breukelen doet het de laatste weken prima.
Aangekomen op het sportpark Thorbeckelaan gingen mijn gedachten al snel terug naar mijn jeugdjaren in het Ondiep. Mijn oma en opa woonden in de Morelstraat, mijn andere oma, mijn ouders met 4 kinderen en een oom woonden in de Moerbeistraat en nog een andere oom met zijn gezin in de Vlierboomstraat. Ik mocht in 1960 lid worden van Holland en zat 1954 en 1966 op de Ondiep-kleuterschool, de Rietendakschool en de Gerrit Aafjes Mulo.
Behalve Holland speelden ook DOS (amateurafdeling) en HMS op het sportpark. Na de voetbalcompetitie werd er in de zomer ook door de drie verenigingen gehonkbald. Ook daar was ik vaak te vinden.
Er staat nu een mooi clubhuis, heel wat anders als het groene keetje van Moeke Mol uit de jaren ’60. Ook de terreinbeheerders Rinus van Kleef en Dolf Zorn werken er niet meer. Dolf zie ik nog vaak in mijn dorp wandelen of genieten op een bankje langs het Amsterdam Rijnkanaal.

Stan Bollebakker
Voorzitter Ron Klunder had me uitgenodigd om voorafgaande aan de wedstrijd een bak koffie te komen drinken in de bestuurskamer. Ron vertelde me het trieste verhaal over het recente onverwachte overlijden van penningmeester Stan Bollebakker. Stan kende ik nog van mijn trainersperiode bij de jeugd van VVO’65 waar hij een verdienstelijk voetballer was. Na het overlijden van iconen Ad van Rooijen en Wout Weldam de derde grote bestuurlijke klap voor DHSC.
Tonnie van der Linden Sportpark, tribune of clubhuis?
Ving in de gastvrije bestuurskamer op dat het sportpark binnenkort vernoemd wordt naar Wesley Sneijder. Ik heb met nog wat DOS-supporters waaronder DOS-penningmeester wijlen Emil Gerritzen medio 2007 getracht om het sportpark te laten vernoemen naar DOS icoon Tonnie van der Linden, volgens velen de beste Utrechtse voetballer in de vorige eeuw.
B en W Utrecht wees dat af, het beleid was dat er niet vernoemd werd als iemand nog leefde. Nu is er kennelijk nieuw beleid.
Zou Wesley sieren om zich sterk te maken om Tonnie of DOS1958 op het sportpark, de vroegere thuishaven van DOS, te laten herleven.

Kunstgrasveld, ledenstop en eenzaamheid
DHSC wil wel graag op korte termijn een mooi kunstgrasveld als hoofdveld. Zitten nu krap qua velden en kunnen zich eigenlijk geen afgelasting van haar (gras)velden veroorloven. `
“De jeugd uit het Ondiep wil graag bij ons gaan voetballen, ik moet er niet aan denken om een ledenstop bij de allerjongste jeugd in te gaan stellen, aldus Ron Klunder”. “Dat kan echt niet, ieder kind uit het Ondiep moet bij ons kunnen voetballen.
We doen veel aan maatschappelijke opvang, kom maar eens kijken hoe druk het hier doordeweeks is. Ouderen komen graag bij ons een kop koffie koffie drinken, een kaartje leggen of een praatje maken. Niks eenzaamheid, het is hier echt gezellig voor ze.
We hebben zelfs twee vrouwenteams bij ons spelen, de vrouwen voelen zich helemaal thuis bij ons, zijn niet uit ons gezellige clubhuis weg te slaan”. We hopen op korte termijn van de wethouder positieve berichten te horen.

Gelijkspel
Nu terug naar de wedstrijd. DHSC wil graag aan het eind van het seizoen promoveren naar de Hoofdklasse. Gaat ze wel lukken denk ik, afgaande op het spel van vanmiddag.
Fc Breukelen trainer Frans Schuitemaker had een verrassende tactiek uitgestippeld waar DHSC geen antwoord op had. Falko van Doorn van Fc Breukelen was op afstand de beste speler vanmiddag.
Gelet op puntverlies van concurrent ARC behoudt DHSC alle kansen op promotie. Kan zelfs zaterdag als Fc Breukelen revanche gaat nemen op koploper ARC, in Alphen werd het een dikke nederlaag, aan kop komen.
Al met al een leuke middag in het Ondiep, kom zeker nog een keer langs.

Gert van Es