Voorafgaand aan de wedstrijd werd er 1 minuut stilte in acht genomen.
Dit om onze Stan Bollebakker (oud voorzitter en penningmeester) zoals het hoort in de eerst volgende competitie wedstrijd te herdenken.

Nadat de kruitdampen op Sportpark Zegersloot in Alphen AD Rijn rond half 5 waren opgetrokken prijkte er een 1-2 overwinning voor DHSC op de borden.

Was de wedstrijd hard? Nee, debet aan die kruitdampen was het warrige fluiten van de leidsman deze middag.
Vooral in de tweede helft spande de scheidsrechter de kroon met een totaal van 4 of 5 gele kaarten voor spelers van DHSC en 0 voor ARC.
Daarbij liet de leidsman ook nog eens 8 minuten extra doorspelen, waar 3 minuten ook zou hebben voldaan.

Waar in het begin van de competitie DHSC weleens van de kook kon raken van bovenstaande omstandigheden en fysiek sterke tegenstander, blijkt de equipe van trainer John Vink een enorme leercurve te hebben gemaakt in volwassenheid, strijdlust en teamgeest.

Tel daarbij op het surplus aan individuele kwaliteit en het kan zomaar zijn dat dit seizoen heel prettig kan eindigen.
De 1-0 voor rust en de 2-0 direct na rust lieten deze kwaliteit zien.
Ragfijne voorzetten, koelbloedig en secuur afgemaakt door Genaro Snijders en Sercan Kurdal.
Als er dan ook nog een solide verdediging staat met een prima keeper en veel voetballend vermogen op het middenveld die het vuile werk niet schuwt, dan kan een goede ploeg als ARC hier niet veel tegenin brengen.

De 2-1, een kwartier voor tijd, was een cadeautje van de scheidsrechter die zijn neutrale assistent in zijn hemd zette door het vlagsignaal voor buitenspel weg te wuiven en de talrijke supporters langs de kant konden hun ogen niet geloven.

ARC, met de zeer kundige en vriendelijke Mark Evers als hoofdtrainer, speelde daarna alles of niets.
Hierdoor ontstond er ruimte voor DHSC om middels counters de wedstrijd in het slot te gooien. Dit lukte de spelers niet, ook vanwege de zware omstandigheden van het veld.
Vorst en de dagen ervoor de vele regenval, zorgden ervoor dat het veld moeilijk te bespelen viel.
Toen er na 98 minuten werd afgesloten ontspon zich een waar volksfeest onder de spelers en begeleiding van DHSC.

Na het magistrale trainingskamp in Qatar werden er drie punten bijgeschreven bij een ploeg die nog geen thuiswedstrijd dit seizoen had verloren.

DHSC staat momenteel op 2 punten achterstand van ARC en er volgen nog 13 finales, te beginnen tegen Huizen zaterdag a.s.
We zien u graag op het Wesley Sneijder Sportpark in Ondiep.
Aanvang wedstrijd: 14:30 uur!