DHSC heeft met een 3-1 overwinning op Fortuna Wormerveer in de districtsbeker een bewogen week afgesloten. Afgelopen donderdag werd door de beleidsmakers binnen DHSC besloten om trainer John Vink per direct op non-actief te stellen. De honneurs worden vanaf heden waargenomen door Jeffrey Sneijder, ondersteunt door Tarik Divarci, zijn broer Wesley en Ronald Evers.

Het was DHSC alles aan gelegen om de volgende ronde in de beker te bereiken. De Ondiepers startte daarom meteen fel en probeerde de tegenstander achteruit te drukken. Dit leverde direct een veldoverwicht op en Fortuna Wormerveer kon niets anders dan het veld compact houden om zo de schade te beperken. Van aanvallende impulsen door Fortuna Wormerveer had DHSC weinig te vrezen in de eerste helft. Grote kansen waren er echter niet veel. Het was pas in de 36-ste minuut dat de ban door Tim van de Berg werd gebroken. Van de Berg was slim naar de tweede paal geslopen om daar een vrije trap binnen te tikken. Na een tweede gele kaart voor de rechtsback van Fortuna Wormerveer volgden nog enkele kansen voor DHSC om nog voor de rust de wedstrijd in het slot te gooien, echter de thee werd opgezocht met een minimale voorsprong.

Het begin van de tweede helft liet eenzelfde beeld zien. DHSC dat voetballend vele malen beter was en de aanval zocht en de tegenstander die verdedigde en spaarzaam uit hun verdedigende stellingen kwam. De 2-0 door Jesse Oliekan was dus een logisch gevolg van het voorgaande spelbeeld. Direct hierna gingen Rodney Sneijder en doelpuntenmaker Tim van de Berg naar de kant om deze mannen rust te geven voor de aankomende belangrijke weken in de competitie. Dat DHSC de wedstrijd nog onnodig spannend maakte was geheel aan haarzelf te wijten. Slap verdedigen bij een corner tegen leverde Fortuna Wormerveer pardoes een doelpunt op. De mannen van trainer Couto begonnen er zowaar in te geloven dat er misschien een stuntje tegen DHSC in zat. De verdediging werd door hun meer en meer verlaten en dat leverde Fortuna Wormerveer kleine kansjes op, echter de mannen van stavast in de verdediging van DHSC gaven geen krimp. In de slot minuut counterde DHSC nog naar een verdiende 3-1 overwinning door een intikker van Emre Bal. Door deze overwinning plaatst DHSC zich bij de laatste zestien ploegen. Nog twee overwinningen in de beker en een plek in het KNVB bekertoernooi volgend seizoen is een feit.

Volgende week zaterdag staat er een belangrijke competitie uitwedstrijd tegen Achilles Veen op het programma. Het vandaag gespeelde inhaalduel tussen Achilles ‘29 en Feijenoord is in een overwinning van Feijenoord geëindigd. Dit betekent dat de Rotterdammers tot op één punt van DHSC is gekomen. DHSC kan zich dus geen misstap meer begaan in haar strijd voor het kampioenschap. We kunnen dus uw hulp en ondersteuning goed gebruiken. Kom de mannen uit Ondiep volgende week aanmoedigen in Veen.