Weer is de equipe van John Vink er niet in geslaagd om te winnen van AFC Amsterdam. 180 minuten tegen een ultra defensief ingestelde en op de counter spelende tegenstander leverde DHSC 0 punten op en verliest het haar koppositie in de Eerste Klasse A.

Iemand die dacht dat de gasten uit Amsterdam naar Ondiep waren afgereisd om het talrijke publiek te verwennen met oogstrelend voetbal, kwam bedrogen uit. Nadat de Nederlandse voetballiefhebber deze week aan haar trekken was gekomen van die andere Amsterdamse ploeg in de Champions League bleek AFC het tegenovergestelde op de mat te leggen. Terugtrekkend op de eigen helft, 5 man steevast achterin houdend, de linies zeer kort op elkaar en de bal lukraak naar voren schieten op twee handenbinders was het “tactische” plan van deze ploeg. Vaak zal je dan ook nog zien dat zo’n speelwijze een beloning krijgt door een overwinning op een ploeg die er wel een wedstrijd van wilde maken om het publiek wat terug te geven. Zo ook geschiedde gisteren op het Utrechtse Ondiep Sportpark.

AFC “stal” de 3 punten en DHSC kon, mede door de slagregens en wervelwinden, hier niet tussendoor voetballen. Kansen waren er genoeg voor de DHSC-spelers, het vizier deze wedstrijd echter niet. Één kans werd er weggegeven door de Ondiepers en dat was in de 36-ste minuut meteen een doelpunt. Ondanks alle goede bedoelingen en strijdlust van de Utrechters liep men tegen een muur op van rode shirtjes. De muur stevig dichtgemetseld na de 1-0, met een keeper als slot op de deur. DHSC kon de sleutel naar succes deze wedstrijd niet vinden.

Met nog 8 finales te gaan heeft DHSC 3 punten achterstand op de nummer 1. Volgende week wacht Roda ‘46, weer een ploeg die vanuit de omschakeling speelt en waar DHSC thuis ongelukkig van verloor. De spelers, staf en begeleiding zouden graag zien dat er weer vele Ondiepers naar Leusden afreizen om de ploeg te ondersteunen.