Vanuit DHSC (DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie )hebben wij een interview gehad met de heer Andries Nagtegaal (83) zeg maar Andries. Andries speelde samen met Tonny van der Linden in het Kampioenselftal van DOS (Door Oefening Sterk).

Andries kwam uit een gezin van 10 kinderen waarvan 1 broer is overleden in de oorlog. Hij begon zijn voetballoopbaan bij een toenmalige club Minerva in de Lage Weide en vanaf zijn 16de bij DOS. Voetbal was dan ook heel belangrijk voor Andries.

Zelfs tijdens zijn interview is te zien hoe de hij geniet om over voetbal en vroeger te praten. “Ik was zelf net zo een beetje als Sneijder, altijd op straat met een voetbal, muurtjes en stoeprandjes waren niet veilig. Maar ook met zijn vrienden waaronder Anton Geesink en Alfen een worstelaar. Ik heb per ongeluk wel wat ramen geraakt en zelfs ingeschopt met mijn bal, ja echt blij waren de buren niet met mij.” Zegt Andries.

Zijn mooiste herinnering was dat ze naar Portugal gingen, verzamelen bij Paardenveld met de bus op weg naar Belgie om vervolgens met het vliegtuig naar Spanje te gaan om daar weer een vliegtuigje te nemen naar Portugal. Zijn vrouw liep op het einde van haar zwangerschap van onze dochter, maar in goed overleg ben ik toch gegaan. Andries verdiende 100 piek (gulden) voor de wedstrijd en 100 piek voor de cadeautjes als hij mee zal gaan.

200 piek was in die tijd een hoop geld en ze konden het goed gebruiken voor de baby er moesten tenslotte nog wat zaken gekocht worden waaronder een kinderwagen. Andries kijkt terug naar een mooie tijd bij DOS. Maar ook met een dank aan zijn ouders die het mogelijk hebben gemaakt wat hij heeft bereikt in al die jaren.