Gert Kruys had als kleine jongen al 1 droom, dit was Profvoetballer worden. En zoals we weten is dat hem zeker gelukt. Zijn vader was fanatieke supporter van het DOS, maar Gert zijn favoriet was natuurlijk FC Utrecht. Zelf is hij begonnen bij een amateurclub Utrechtse Boys in Zuilen. Op zijn zestiende maakte Gert de overstap naar FC Utrecht. Hier heeft hij ruim 10 jaar gespeeld. Dit ware mooie tijden, beker gewonnen en Europees voetbal behaald. Helaas liep Gert tijdens een training een beenbreuk op en ook zijn enkel was op 3 plaatsen gebroken. Hij herstelde hier gelukkig wel geheel van en heeft hierna nog enige tijd op hoog niveau gespeeld, maar is helaas nooit meer op zijn oude niveau van voor de breuk terug gekomen. Helaas eindigde zijn carrière op 27 jarige leeftijd als profvoetballer doordat hij later aan het zelfde been zijn kniebanden afscheurde.

Gert is niet iemand die stil kan zitten en is na het herstel van de gescheurde kniebanden zijn diploma’s gaan halen om trainer te kunnen worden. Terwijl hij dit deed heeft hij nog als speler samen met een aantal vrienden bij DOS Holland gespeeld, na hun kampioenschap heeft hij dit afgebouwd en is hij begonnen als jeugdtrainer van de A, B en senioren, daarnaast was hij coach van de A1. Dit waren geweldige tijden! Later werd hij de hoofdtrainer van de A1, hij is hiermee 2x kampioen geworden. Hij kijkt terug op de mooie jaren bij DOS Holland met veel goed voetbal en altijd genoeg publiek bij elke wedstrijd, het was een echte volksclub. Ik heb hierna de overstap gemaakt naar het betaald voetbal, ik heb mijn diploma behaald voor coach betaald voetbal en vanaf deze tijd ben ik altijd werkzaam geweest in het betaalde voetbal bij heel veel clubs. Momenteel zit ik bij DOVO en combineer ik het met werken bij FC Utrecht als Ambassadeur en heb ik wekelijks een programma “Een Berg Sport” bij RTV Utrecht. Daarnaast ben ik mijn eigen voetbal school “Gert Kruys Academie”gestart, om nog meer talent uit de kinderen te kunnen halen.

DOS Holland was een club met goede sponsoren en faciliteiten, maar ook de juiste mensen die een warm hart hadden voor de club. Tevens heeft deze club ook aardig wat spelers geleverd aan topclubs, denk aan Willem van Hanegem (Feyenoord, AZ & FC Utrecht), Frans Adelaar (FC Utrecht) etc.

Gert vind het super om te zien dat z’n club nu weer in opkomst is. Maar ik zie ook wel dat het een mooie nieuw complex is en ik denk ook wel dat DHSC een club is van de toekomst. Dat ze ook weer een bolwerk gaan worden in de amateurwereld.