Genaro Snijders is 29 jaar en komt uit Amsterdam op dit moment speelt hij op de positie rechts buiten bij DHSC1. Met zijn achttiende jaar is hij door Theo Bos gedebuteerd bij Vitesse, hij heeft daar 5 jaar op Eredivisie gespeeld. Hierna heeft hij de overstap gemaakt naar Willem II waar hij in de Eredivisie heeft gespeeld. Na Willem II Heeft nog o.a. gespeeld bij FC Dordrecht en FC Oss voordat hij een mooie transfer kreeg naar een club in Engeland. Hij heeft een contract getekend met Notts County FC met als Trainer Ricardo Moniz en heeft daar 2 jaar gespeeld. Momenteel speelt hij bij DHSC1 en zit hij helemaal op zijn plaats.

Genaro Snijders is gestopt door samenloop van omstandigheden, maar zijn hoofdreden was toch wel de zwangerschap van zijn vrouw. Tevens moest hij aan het nadenken wat hij naast voetbal ging doen, dit mede omdat hij verschillende blessures heeft gehad. Hij kreeg een mooi aanbod voor een baan en inmiddels is hij learning and development trainer en geeft hij trainingen intern bij bedrijven. Naast deze fantastische baan heeft hij ook zijn eigen voetbalschool (GS Sport Voetbalschool) en traint daar de kinderen die graag profvoetballer willen worden of zichzelf willen verbeteren.

Genaro Snijders is een voetbalschool gestart omdat hij merkt dat bij amateurclubs het moeilijk is om goede trainers te vinden. Vaak is het toch een ouder die een groep traint en dan een leuk partijtje wordt gespeeld. Genaro vindt het jammer dat hierdoor heel veel talent weggaat. Dit is de reden dat hij zijn voetbalschool is gestart hij heeft hierdoor de mogelijkheid om zo extra training te kunnen bieden en een extra kans om hun talent te ontwikkelen. Genaro richt zich met zijn voetbalschool niet alleen op het voetballende gedeelte maar juist ook het mentale gedeelte bijv. hoe gaan ze om met tegenslagen, hoe stellen ze zichzelf op in een groep. Als je daarmee gaat werken zie je ook dat ze dat kunnen toepassen op school en later ook op werk. Het is juist deze toegevoegde waarde die de voetbalschool naar een hoger niveau brengt en waar de kinderen profijt van hebben.

Genaro Snijders is ook Ambassadeur van Amsterdam Zuidoost, dit houd in dat hij zich inzet voor verschillende projecten. Zijn laatste project was Jumping-Project. Daar gaat het om scholen die aan 7 punten moeten voldoen denk o.a. fruit op school, gezonder eten, meer water drinken etc. Wanneer ze deze punten hebben behaald krijgen ze een certificaat van de gemeente vanuit zijn ambassadeurschap wordt hij dan uitgenodigd op school om het certificaat te overhandigen. Wat is er leuker voor kinderen wanneer dit door een oud-profvoetballer wordt gedaan en hierbij kan Genaro de kinderen ook nog eens met zijn achtergrond weten te inspireren voor gezond eten en sporten.

Genaro Snijders wil graag het volgende meegeven aan alle talentvolle voetballers, wanneer jij een droom als profvoetballer hebt, moet je bezeten zijn van een voetbal, je staat er mee op en gaat ermee naar bed. Je moet elke dag willen trainen, niet alleen op de club maar ook gewoon buiten en daar begint het mee. En de rest komt dan vanzelf…..zolang je je maar inzet!

Genaro Snijders zet zich helemaal in voor DHSC en hoop hier nog jaren te kunnen spelen, maar vooral de jonge jongens en meiden te inspireren en te helpen verbeteren.