Bron vermelding: Stadsblad Utrecht

Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) om 12.30 uur is de feestelijke naamsverandering van de thuisbasis van amateurvoetbalclub DHSC aan de Thorbeckelaan tot Sportpark Wesley Sneijder. Maar om 09:00 uur start eerst bij DHSC het Wesley Sneijder toernooi. Dit met 16 teams variërend van 1e klasse tot 3e divisie gaan strijden om de 1e plaats in de tweede editie van dit toernooi.

UTRECHT – Burgemeester Van Zanen gaat samen met Sneijder de nieuwe naam van het park onthullen.

De gemeente Utrecht maakte het plan in januari van dit jaar bekend, waarna men op zoek ging naar een geschikte datum. Na overleg met de wijkraad, DHCS en Sneijder is nu gekozen voor het moment waarop het jaarlijkse Wesley Sneijder-toernooi wordt gespeeld.

Tot nu heet het park Sportpark Thorbeckelaan. Het initiatief voor de naamsverandering komt van wijkbewoners, verenigd in de wijkraad Noordwest. De 34-jarige recordinternational, die vorig jaar na 134 interlands afscheid nam bij Oranje, wordt hiermee geëerd als de grootste voetballer die de wijk Ondiep heeft voortgebracht.

DHCS

Voetbalvereniging DHSC (DOS-Holland-Stichtse Boys-Combinatie) is ontstaan na verschillende fusies. Bij een van hen, DOS, zette Wesley Sneijder zijn eerste stappen op het voetbalveld. Hij werd daar in 1991op zevenjarige leeftijd ontdekt door scouts van Ajax. Het was het begin van een grote carrière.

Sneijders jongere broer Rodney speelt in het eerste elftal van DHSC en zijn oudere broer Jeffrey is assistent-trainer van de ploeg. Het team is afgelopen weekend kampioen geworden in de Eerste Klasse en komt volgend jaar uit in de Hoofdklasse. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er een club uit de gemeente Utrecht zaterdag-Hoofdklasse speelt.

Het sportpark bestaat al sinds jaren dertig van de vorige eeuw. Holland en HMS voetbalden er en het diende als trainingslocatie voor profclub DOS, ook in het jaar van het landskampioenschap (1958). Het sportpark is op verschillende momenten heringericht; de laatste keer in 2007.

Het is de tweede keer dat een Utrechtse voetballer wordt geëerd met de naam van een sportpark. In 2004 kreeg het nieuw opgerichte sportpark in Oog in Al de naam Sportpark Marco van Basten. Utrecht kent verder de Fanny Blankers-Koendreef, de Anton Geesinkstraat, het Jochem Uytdehaageplantsoen en de Dafne Schippersburg.

Sportpark Thorbeckelaan, in 2007 aangelegd, ligt in de wijk Ondiep tussen de Thorbeckelaan, de Royaards van den Hamkade en de Marnixlaan.

 

Ga terug