De opdracht voor de wedstrijd was duidelijk: winnen, zodat DHSC alles in eigen hand heeft om zaterdag 25 mei kampioen te worden. In die missie slaagde men en daarbij kwam er uit Hoorn goed nieuws want AFC verloor van Zwaluwen ‘30.

De 22 spelers kwamen onder Caraïbische sferen het veld op en de
eerste 25 minuten van de wedstrijd etaleerde DHSC samba voetbal waar menig Braziliaans elftal een puntje aan kan zuigen. De ene na de andere aanvalsgolf rolde richting het doel van de Amsterdammers van WV-HEDW. Dit resulteerde in een 1-0 voorsprong door een treffer van Rick van der Velden. Na het stormachtige begin lieten de mannen van John Vink de teugels een beetje vieren en dit gaf de Amsterdammers moed om ook in de wedstrijd te komen. Na enkele speldenprikken en reddingen van Niels Willemse kwam WV-HEDW toch langszij. De mannen uit Ondiep konden dus weer van voren af aan beginnen, terwijl men eigenlijk al afstand hadden moeten nemen van WV-HEDW.

In de rust werden de spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en begon DHSC ongewijzigd aan de tweede helft. Het samba voetbal was verdwenen, maar daar kwam hardwerken voor in de plaats. Onverschrokken en met branie werd er gestreden voor elke meter. Symbool voor de strijdlust stond Rodney Sneijder. Onvermoeibaar en de tegenstander afjagend liet hij zien dat er voor WV-HEDW niets te halen viel in Utrecht. De beloning voor deze strijdwijze kwam van de voet van de topscoorder in de Eerste Klasse, Mitch van der Vlist. Hij zette DHSC op 2-1 en daarna was van goed voetbal weinig meer over. Het opportunistische spel van de Amsterdammers hielp hier ook niet aan bij. Voordat Genaro Snijders DHSC in blessuretijd op 3-1 zette, kropen de Ondiepers nog door het oog van de naald door een fantastisch genomen vrije trap die uiteenspatte op de lat. Na de bevrijdende 3-1 floot de scheidsrechter af en ontspon zich een groot feest op het veld, mede ingegeven door de uitslag van de genoemde wedstrijd in Hoorn. DHSC staat nu twee punten los en heeft een doelsaldo van + 14. Een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen CSW zou normaliter volstaan voor een plek in de Hoofdklasse volgend seizoen. Het blijft echter voetbal en dus zullen de Ondiep

ers volgende week gewoon voor de winst moeten gaan om aan alle onzekerheid een eind te maken.

De spelers, staf en begeleidingen verwachten dat ze volgende week ondersteund zullen worden door vele supporters, zodat we daarna de schaal naar Utrecht kunnen brengen.

Tot volgende week zaterdag om 14:30 uur in Wilnis.

Geschreven door: Ronald Evers

 

Ga terug