DHSC lijkt haar draai gevonden te hebben in de Hoofdklasse A door haar laatste twee wedstrijden soeverein te winnen. Gisteren bond DHSC Smitshoek aan de zegekar met een 0-5 overwinning.

Smitshoek was deze competitie nog ongeslagen met vier gelijken spelen en twee overwinningen en stond in punten gelijk met DHSC, maar wel een plaatsje hoger. Dus op voorhand kon worden gezegd dat dit een lastig klusje ging worden. Tel daarbij een busreis met veel files, het hondenweer waarbij de regen gestaag uit de hemel viel en de koude oorlog tactiek van de Barendrecht met betrekking tot het niet willen wisselen van hun sokken waardoor DHSC verplicht in Smitshoek sokken moest aantreden.
Echter, niets was minder waar, na 90 minuten stond er een 0-5 uitslag op de borden en daar mocht Smitshoek hun handen mee dichtknijpen. DHSC was zeer genadig geweest voor de Barendrechters want de uitslag had veel hoger kunnen uitvallen.

Wedstrijd binnen 10 effectieve minuten beslist.
Nadat er al een aantal kansen waren gecreëerd door de Ondiepers brak Tommy de Klein de ban in de 20-ste minuut door een hoekschop hard binnen te koppen. Daarna was het in minuut 23 de gouden linker van Rodney Sneijder die de 2-0 tegen de touwen joeg. De 3-0 in minuut 30 was een prachtige uitgespeelde aanval over veel schijven waarbij uiteindelijk Jesse Oliekan zijn hielen liet zien aan zijn groggy gespeelde directe tegenstander en een perfecte voorzet losliet waarop Genaro Snijders simpel kon binnenkoppen.
Tot aan de rust veranderde niets aan de score en konden beide ploegen aan de thee.

Fortuna Sittard – Feijenoord déjà-vu.
U zult het vast hebben gezien vorige week in de wedstrijd Fortuna Sittard – Feijenoord waarbij Feijenoord in de rust met 3-1 achterstond en men dacht het kan nog. We kunnen terugkomen in de wedstrijd als we na rust goed starten en een doelpunt maken, maar dat Fortuna in de eerste aanval meteen de 4-1 maakte. Een dergelijk scenario kregen de aanwezige toeschouwers ook te zien. De eerste de beste aanval van DHSC na de onderbreking was raak en kwam van de vliegensvlugge Jesse Okiekan. Een splijtende pass dwars door het centrum, Jesse één op één op de keeper, een magistrale lob, de keeper gedesillusioneerd achterlatend en de wedstrijd op slot.
De 0-5 volgde 10 minuten later en weer was Jesse Oliekan het eindstation van een wervelende aanval en een onbaatzuchtige Genaro Snijders. De overige 30 minuten van de wedstrijd speelde DHSC professioneel uit en had de score hoger kunnen laten uitvallen. De murw gespeelde Barendrechters konden ook niet meer waardoor de 0-5 een logische einduitslag was.

Volgende week zaterdag speelt DHSC niet, maar dinsdag 22 oktober mogen de Ondiepers aantreden tegen FC Hilversum voor de districtsbeker. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 26 oktober als DHSC thuis speelt tegen Achilles ‘29. De Groesbekers staan laatste in deze competitie waarbij zij gisteren hun eerste puntje hebben gehaald tegen Spijkenisse.