Met een aantal (noodgedwongen) wijzigingen in de basiself heeft een oppermachtig DHSC gewonnen van FC Aalsmeer en en passant de koppositie overgenomen van AFC dat met 1-1 gelijkspeelde tegen CSW. Met nog 4 wedstrijden te spelen is het bovenin de Eerste Klasse A zeer spannend. DHSC en AFC hebben 43 punten uit 22 wedstrijden en ARC hijgt de twee koplopers in de nek met twee punten minder. Het doelsaldo is in het voordeel van DHSC, waardoor men dus op plek 1 staat.

John Vink moest enkele wijzigingen ten opzichte van vorige week doorvoeren en zo stonden Dennis de Loos en Rick van der Velden aan de aftrap en nam na een schorsing Imad Najah ook weer zijn bekende plek in op het middenveld. De twee spelers uit Bussum speelden zeer verdienstelijk.

Na een aftastend begin van beide ploegen op het mooie sportcomplex aan de rand van Schiphol kwam DHSC op curieuze wijze op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van zo’n 30 meter van het doel werd door Rodney Sneijder snel genomen en over de muur getild en met dodelijke precisie sloeg de bal tegen de touwen. Op het moment van schieten was de doelman van FC Aalsmeer zijn verdedigers nog aan het neerzetten en was hij totaal uit positie en dacht hoogstwaarschijnlijk dat de bal naast zou vliegen. Niets was minder waar en zo stond DHSC met 1-0 voor. Het verdere verloop van de eerste helft kenmerkte zich in veel balbezit voor DHSC en een sporadische counter van Aalsmeer. De mannen uit Ondiep gingen ietwat slordig om met de geboden ruimte en gescoord werd er niet meer.

Daar kwam in de tweede helft verandering in. Een ontketende Genaro Snijders liet veelvuldig zijn hielen zien aan de steeds verder hulpeloos ogende linksback van Aalsmeer en dit leverde veel voorzetten en doelrijpe kansen op voor DHSC. De score werd vakkundig opgevoerd door een doelpunt van Rick van der Velden en twee goals van topscoorder Mitch van der Vlist. Tussendoor wist Aalsmeer nog tegen te scoren uit een 1-op-1 situatie met de keeper. Leuk om ook nog te vermelden is de rentree van Mike van ‘t Land na maandenlang blessureleed. Prettig om Mike weer terug te zien op het veld en dit geeft John Vink weer wat meer keuze.

Zaterdag aanstaande op 20 april ontvangt DHSC het inmiddels gedegradeerde Victoria. Van onderschatting kan geen sprake zijn, daar Victoria menig ploeg in deze klasse het zeer moeilijk heeft gemaakt en zij vrijuit kunnen spelen. Elke driepunter geldt en DHSC kan zich geen uitglijder veroorloven, dus kom zaterdag naar het toekomstige Wesley Sneijder Sportpark. De wedstrijd start op de gebruikelijke tijd van 14:30 uur. Tot zaterdag aanstaande!