ARC en DHSC maakten vandaag reclame voor het zaterdagvoetbal. Deze Hoofdklasse waardige wedstrijd had werkelijk alles wat voetbal mooi maakt: strijd, 2 ploegen die wilden winnen, rode kaarten, fantastische doelpunten (met als hoogtepunt de omhaal en daarmee de 2-1 van Berry van ‘t Land), veel publiek dat sterk meeleefde en prettig voetbalweer.

Na een inktzwarte week met daarin de laffe aanslag en onschuldige mensen die uit het leven werden genomen, kon de stad Utrecht wel wat positivisme gebruiken. Na een indrukwekkende minuut stilte brak het voetbalgeweld los op het Ondiepse sportpark. ARC, de ploeg van de aimabele trainer Mark Evers, startte furieus en liet meteen zien waarvoor zij naar Utrecht waren afgereisd. Dit resulteerde ook in een snelle 0-1. Nauwelijks waren de toeschouwers bekomen van deze achterstand of DHSC plaatste een counter uit het boekje. Na een formidabele uittrap van keeper Niels Willemsen kwam de bal over een paar schijven bij topscoorder Mitch van de Vlist die niet aarzelde en de 1-1 binnenschoot. De verbouwereerde tegenstander kon daarna ook snel de genoemde omhaal incasseren. De gasten kwamen wat later ietwat gelukkig terug tot 2-2, na vermeend hands in de 16 van DHSC.

De spelers van DHSC laten deze competitie vaker zien dat zij maar 1 doel hebben en dat is hun wedstrijden winnen. Na de 2-2 viel al snel de 3-2 door een bekeken schot van Rodney Sneijder. Door het hoge tempo en fysieke duels die de spelers uitvochten ontkwamen enkele spelers niet aan het trekken aan de noodrem en wat zaagtechnieken. Vooral de rechtsback van ARC zal vannacht nog wel eens wakker worden en de hielen van Genaro Snijders voor zich zien. Hij werd na twee keer geel in de eerste helft al uit zijn lijden verlost en mocht eerder dan de andere 21 spelers gaan douchen.

De ruststand was dus 3-2 in het voordeel van DHSC en als men dacht dat ARC zich al neer zou leggen met een nederlaag kwam bedrogen uit. De 10 spelers van ARC bleven gaan voor een goed resultaat en het moet worden gezegd dat zij beschikken over een zeer goed team. Echter, vandaag was er niets te halen voor hen. Na weer Rodney Sneijder en Berry van ‘t Land werd de score uitgebouwd naar 5-2. Na twee keer geel kon ook Imad Najah van DHSC eerder de kleedkamer opzoeken en floot kort daarna de scheidsrechter af.

Het extra mooie nieuws kwam even later vanuit Amsterdam, waar AFC verloor en zo DHSC voorbij moest laten gaan in de ranglijst. Beide ploegen hebben na 20 wedstrijden 39 punten, echter DHSC heeft een veel beter doelsaldo dan de Amsterdammers. Aanvallend voetbal loont dus in deze.

Zaterdag aanstaande staat een bekerwedstrijd op het programma tegen SDO uit Bussum. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 16:00 uur en wij zouden u graag welkom willen heten in Utrecht.

Tot volgende week!