Vuurwerk, zowel letterlijk als figuurlijk, was hetgeen het publiek voorgeschoteld kregen vanmiddag op Sportpark Wesley Sneijder. De spelers van beide ploegen kwamen onder tientallen harde knallen (Oud en Nieuw begon vroeg dit jaar in Ondiep) en opzwepende muziek het veld op. DHSC startte furieus en legde meteen Sportlust ‘46 haar wil op. Dit leidde in de zesde minuut tot een voorsprong. Een strakke counter werd ingekopt door Berry van ‘t Land. De kopbal werd in eerste instantie nog gekeerd, maar Tim van de Berg was er snel bij om de rebound binnen te koppen. De verdediger begon voor het eerst dit seizoen in de basis en deed dit centraal achterin. De personele problemen voor trainer John Vink noodzaakte hem tot enkele wijzigingen in de opstelling. Zo werd rechtsback Vlatko Lazic linksbuiten en verschoof centrale verdediger Tommy de Klein naar de rechtsachter positie.

Nadat de kruitdampen waren opgetrokken en DHSC de 1-0 had gemaakt nam Sportlust ‘46 het heft in handen en bepaalde het spel. Dat de Woerdenaren niet voor niets op plek 2 stonden was te zien. Vooral de middenvelders lieten veel kwaliteit en slimheid zien. DHSC had het er lastig mee en na wat waarschuwingen van de kant van Sportlust’46 (met goed keeperswerk door Niels Willemse) was daar in de 20-ste minuut toch de gelijkmaker. Op rand 16 meter mocht de Woerdense spits ongehinderd aanleggen, het schot was zelfs Willemse te machtig en met een mooie curve verdween het leer in het Utrechtse doel. Na wat aanwijzingen vanaf de bank kantelde in de laatste 10 minuten voor de pauze de wedstrijd weer iets in het voordeel van de Ondiepers. Men had meer grip op de watervlugge voorwaartsen van Sportlust’46.

De tweede helft liet een ander beeld zien. Door meer initiatief en mannelijker spel liet DHSC duidelijk zien dat er voor Sportlust’46 niets te halen viel in Ondiep. De mannen uit Woerden die fel van zich af hadden gebeten in de eerste helft bleken nu tandeloos te zijn. De enige ploeg die nog beet was DHSC. Met nog zo’n halfuur te spelen paste John Vink, op de bank geflankeerd door de gebruikelijke assistenten Jeffrey Sneijder en Ronald Evers maar nu ook de patron van de ploeg Wesley Sneijder, een dubbele wissel toe. Emre Bal verving de hardwerkende Mitch van der Vlist en Imad Najah kon plaatsmaken voor Mike van Oostrom. 1 minuut na hun invalbeurt was het na goed doorzetten van Marley Berkvens en dito dieptepass, Emre Bal die de welverdiende 2-1 op het scorebord plaatste. Koelbloedig verscheen de Ondieper 1-op-1 op de Woerdense keeper en schoof de bal in de verre benedenhoek.
Door opportunistisch spel in de laatste 10 minuten probeerde Sportlust’46 nog een verandering in de stand te bewerkstelligen, echter de lange mannen in de verdediging gaven geen krimp. Onder leiding van Berry van ‘t Land en de ijzersterk spelende Tommy de Klein en Jeffrey Winkelman werden de driepunten gekoesterd.

Drie punten rijker, concurrent AZSV dat gelijk speelt en zelf winnen in een regioderby, het was een mooie zaterdag voor DHSC. Volgende week zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. Dit is de huidige nummer 10 en had men voor de competitie gerekend als één van de outsiders voor de titel. Het beloofd weer een spannende wedstrijd te worden en de Ondiepers kunnen uw steun hard gebruiken. We zien u daarom graag in Vlaardingen!