Nadat DHSC in de eerste twee wedstrijden van het seizoen 3 punten had verzameld en ook 5 tegendoelpunten had geïncasseerd was er deze zaterdag de mannen van John Vink alles aan gelegen om eens de nul te houden. Zo geschiedde tegen ARC, de Ondiepers stapten met een 0-3 overwinning van het veld.

Na de knappe 5-3 overwinning op Spijkenisse, waar DHSC eigenlijk de gehele tweede helft met 10 man speelde, moest door de technische staf een oplossing worden gevonden voor het te hoge aantal tegendoelpunten, zonder dat dit afbreuk zou doen aan de aanvalsdrang die DHSC van oudsher in zich heeft.
Vooral de tweede helft deze middag liet zien waar dit elftal tot in staat is. Enig minpuntje was wellicht dat het krachtsverschil niet in meer doelpunten is uitgedrukt.

De eerste dertig minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd en was het meer een tactisch steekspel, waarbij de mannen uit Ondiep optisch de wat betere ploeg was. Met name de beide buitenspelers van de Utrechters waren een ware plaag voor de backs van ARC.
Het was echter Tommy de Klein die de status quo verbrak. Als een stoomwals dwars over het veld snelde de centrale verdediger het zestienmetergebied van de Alphenaren in. Alleen een overtreding kon de vleesgeworden Rambo afstoppen, consequentie van deze actie: een strafschop.
De vaste penaltynemer bij DHSC, Genaro Snijders, nam plaats achter de bal en schoot deze in twee instanties achter keeper Äaron Balk. Bijna meteen daarna volgde de twee nul. Na een aanval over meerdere schijven, welke neigde naar het totaalvoetbal uit de jaren 70 want Vlatko Lazic kwam plots uit in de spits terwijl hij normaliter rechtsback speelt. Lazic stak vervolgens de bal naar Gandu en met een droge knal maakte hij er 0-2 van. Dit was tevens de ruststand.

Na de pauze volgde er enige druk van ARC om er nog een wedstrijd van te maken. Echter na een fabuleuze pass van Imad Najah kwam Gandu 1-op-1 met de keeper en scoorde in de 48-ste minuut de 0-3. Vanaf dat moment was er van een wedstrijd geen sprake meer. DHSC had de gewenste voorsprong en ARC kon niet meer. DHSC etaleerde vanaf dat moment een surplus aan voetbalkwaliteiten. Verdedigend werd er niets weggegeven, middenvelders die continu in beweging waren en aanvallers die loerden op de kansen die zouden komen. ARC kreeg geen poot meer aan de grond en waren achteraf dankbaar dat de score niet werd uitgebouwd.

Conclusie na deze wedstrijd: DHSC kan weer drie punten bijschrijven na een op voorhand lastige uitwedstrijd, het totaal na drie wedstrijden is 6 punten, er is een doelsaldo van +4, er is geen enkele ploeg in deze Hoofdklasse met een 100% score en voor het eerst werd de nul gehouden in een wedstrijd. DHSC staat nu zesde op de ranglijst met maar 1 punt achter op de nummer 1.

Volgende zaterdag komt AZSV op bezoek in Ondiep. Deze ploeg heeft ook 6 punten en staan bekend als een fysiek sterke ploeg. De Aaltenaren zullen met open armen worden ontvangen in Utrecht waarbij DHSC weer gaat spelen voor 3 punten. We kunnen wederom uw hulp gebruiken ter support van onze jongens, dus tot zaterdag op Sportpark Wesley Sneijder!