De eerste wedstrijd na de winterstop heeft DHSC drie punten en de eerste plaats in de Hoofdklasse A opgeleverd. DHSC moest het vandaag opnemen tegen nummer 12 DUNO Doorwerth. De ploeg uit Doorwerth staat voor hun kwaliteiten veel te laag op de ranglijst en dat bleek wel in deze wedstrijd. De Doorwerthers speelden gelijkwaardig aan DHSC. Het speelveld speelde beide ploegen parten. Van goed voetbal kon geen sprake zijn, daar het veld drassig en veel gaten en hobbels goede aannames tot een onmogelijkheid maakten.

De beleving van beide ploegen was echter uitmuntend en de 22 spelers probeerden er het beste van te maken. DUNO en DHSC wilden deze eerste wedstrijd na het winterreces sowieso niet verliezen, dit kwam met name in de tweede helft tot ontbranding. De eerste helft leverde weinig tot geen kansen op voor beide teams. Trainer John Vink gebruikte de rust om één en ander om te zetten. Zo werd er geswitcht van 4-3-3 naar 4-4-2 om het middenveld in handen te krijgen. DHSC nam meteen na rust het heft in handen. Het enthousiasme van de spelers en de forechecking leverde optisch een veldoverwicht op, terwijl DUNO wat meer op de counter ging spelen.
Rond minuut 60 zette Marley Berkvens goed door en werd in de hoek onreglementair naar de grond gewerkt. De toegekende vrije trap werd door Imad Najah hoog in de doelmond geslingerd. De bal zweefde door het luchtruim en toen hij de grond raakte was het 0-1. Niemand die de bal toucheerde en de verbouwereerde keeper van DUNO Doorwerth, Patrick ter Mate, verwonderd achterlatend. DHSC had haar verdiende voorsprong en DUNO moest nu komen. De geboden ruimte leek DHSC goed te bevallen. Genaro Snijders werd door de ingevallen Sercan Kurdal over rechts de diepte ingestuurd. Zijn panklare voorzet had door Marley Berkvens gepromoveerd kunnen worden tot doelpunt, echter zijn kopbal verdween langs de verkeerde kant van de paal.

De twee nul kwam er toch, wederom werd Genaro Snijders de diepte ingestuurd en na goed doorzetten en dito schot kwam na de redding van Ter Mate de bal voor de voeten van Christian Gandu. Zijn lob van twintig meter plofde pardoes in het DUNO doel.

Met nog twintig minuten ging DUNO
va-banque spelen. DHSC werd teruggedrongen en een waar offensief rolde op het doel van Niels Willemse af. De Ondiep keeper moest 1 keer capituleren op een intikker na een redding met de voet van Willemse zelf. Echter in de overige resterende wedstrijd minuten ontpopte de blonde look-a-like van Thomas Berger zich tot man-of-match. Zijn katachtige reddingen deden DUNO steeds meer wanhopen. Na zo’n vijf minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en kon DHSC feest gaan vieren. Dit feest werd heviger naarmate de andere uitslagen binnenkwamen. Alle concurrenten van DHSC verloren punten waardoor de Utrechters na 15 wedstrijden op plek 1 staan. De Ondiepers hebben als doelstelling promotie naar de Derde Divisie. Vandaag is een goede zet om die doelstelling te behalen, er zijn echter nog 15 wedstrijden te spelen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen ARC, die zeer verdienstelijk op plek vier staan, op het programma. We zien u graag zaterdag a.s. op Sportpark Wesley Sneijder om 14:30 uur.

Tot dan!