DHSC speelde zaterdag in het nieuwe uittenue geïnspireerd op het oude Holland shirt.

Afgelopen woensdag en zaterdag konden de vele toeschouwers genieten van het Ad van Rooijen toernooi bij DHSC op het Sportpark Wesley Sneijder in Ondiep. Elinkwijk, SV Maarssen, LRC Leerdam, FC Breukelen en uiteraard DHSC waren de deelnemers. DHSC was, als kersvers Hoofdklasser, de te kloppen ploeg en was aan haar stand verplicht om dit toernooi te winnen. Dit deed het dan ook, zonder een tegendoelpunten te incasseren en zelf 10 keer te scoren.

Woensdag moesten de mannen van John Vink aantreden tegen FC Breukelen en Elinkwijk. DHSC startte het toernooi voortvarend en tegen Eerste Klasser FC Breukelen werd het een regelmatige 3-0 overwinning. Gevarieerd aanvalsspel en vele positiewisselingen zorgden ervoor dat FC Breukelen over 45 minuten vaak naar adem moesten happen. Daarbij moet wel worden vermeld dat DHSC al langer in voorbereiding is dan de tegenstander.

De tweede wedstrijd werd gespeeld op een kletsnat hoofdveld tegen Elinkwijk. Elinkwijk speelde naar hun mogelijkheden en maakte de wedstrijd hard. Zonder groots te spelen won DHSC deze wedstrijd met 1-0.

Zaterdag werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen het andere team dat haar beide wedstrijden op woensdag had gewonnen, LRC Leerdam. Het team van de aimabele trainer Rob Hilbers legde een positieve spelopvatting op de mat, echter werd genadeloos afgestraft en getrakteerd op een 5-0 nederlaag. DHSC was in de omschakeling dodelijk effectief en aan de bal efficiënt.

Het toernooi en tevens de winst werd in de tweede wedstrijd op zaterdag binnengesleept tegen het ambitieuze SV Maarssen. Dit team heeft een aantal ex-DHSC spelers onder contract en probeerde door hard te werken het DHSC moeilijk te maken. De wedstrijd werd beslist door een prachtig kopdoelpunt van nieuwkomer Redouan Boussoufi.

Conclusie van dit geslaagde toernooi: DHSC laat bij tijd en wijlen zeer gevarieerd aanvalsspel en diepgang zien, waarbij men uiterst koelbloedig haar kansen kan afmaken. Verdedigend kan het allemaal een tandje scherper. Hier heeft de ploeg nog 2 weken de tijd voor. Er wordt nog gespeeld tegen Geinoord (dinsdag aanstaande), de ex-internationals (zaterdag 24 augustus om 18:00 uur) en dinsdag 27 augustus tegen Jong FC Utrecht op Zoudenbalch. Zaterdag 31 augustus begint het avontuur in de Hoofdklasse met een uitwedstrijd tegen Capelle.