Nadat DHSC midweeks de volgende ronde in de districtsbeker had bereikt werd vanmiddag een driepunter gehaald in de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Achilles ‘29. De uitslag van 2-1 doet vermoeden dat het een spannende wedstrijd was, maar dat was het niet.
Een dominerend spelend DHSC speelde niet groots, maar had weinig te duchten van de geplaagde ploeg uit Groesbeek.

De toegestroomde toeschouwers vielen voordat de wedstrijd begon van de ene verbazing in de andere. De ploeg uit Groesbeek bleek bij namelijk bij aankomst alleen hun zwarte thuistenue bij zich te hebben, waardoor DHSC hun oranje “Holland” uittenue uit de kast trok. Daarnaast bleek het sinds de zomer prima bespeelbare hoofdveld veranderd te zijn in een soort van toendra. De gemeente Utrecht had namelijk gemeend om 2 kuub zand over het hoofdveld te moeten uitstrooien. Dit kwam het voetbal niet te goede en daar moet DHSC het wel van hebben. De ultra defensieve ploeg uit Groesbeek spinde er garen bij. Zij werden zo in het zadel geholpen om er maar geen wedstrijd van te maken en te hopen op een stuntje.

Zo ver kwam het gelukkig niet voor DHSC, omdat zij er alles aan deden om maar de aanval te zoeken om zo kansen te creëren en daaruit te scoren. Dat het maar bij twee goals bleef mag een wonder genoemd worden. Het meer dan 80% balbezit, de vele hoekschoppen en de mooiste kansen waren niet aan de Ondiepers besteed. Feit blijft wel dat een overwinning, hoe groot of hoe klein ook, hetzelfde aantal punten oplevert, drie dus.

Doelpuntenmaker: Mitch van der Vlist

DHSC staat na 8 wedstrijden op 16 punten en op een gedeeld derde plek, samen met regio genoot Sportlust. Drie punten is het verschil met de huidige nummer 1 AZSV. DHSC doet dus volop mee om de bovenste plaatsen en daar mag de promovendus dus best trots op zijn. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma. De ploeg uit Katwijk staat zesde met 14 punten. Bij winst op FC Rijnvogels ontstaat er een gat van vijf punten op deze opponent. Bent u er zaterdag in Katwijk bij?

Tot dan!