Na vijf wedstrijden en evenzoveel overwinningen weet DHSC weer wat verliezen is. De wedstrijd tegen De Jodan Boys eindigde in 1-0 voor de Gouwenaars.

Na een onrustige week, waarin bekend werd dat het contract met hoofdtrainer John Vink na dit seizoen niet zal worden verlengd, moesten de Ondiepers aan treden tegen het veel lager geklasseerde Jodan Boys. De eerste 45 minuten werden gekenmerkt door een opportunistische tegenstander die veelal de lange bal hanteerde op de lange spits en veel strijd. Normaliter weet DHSC wel raad met dit soort tegenstanders en weten ze vaak de ruimte te benutten die de tegenstander dan laat. Echter de Ondiepers maakten het zichzelf moeilijk door in de strijdwijze van Jodan Boys mee te gaan, te weinig energie te leveren en in een te laag tempo te spelen. De rust werd gehaald met een 1-0 stand voor Jodan Boys, na mistasten in de DHSC defensie en de daaropvolgende lob met de nummer 11.

Tweede helft
De tweede helft zagen we een ander DHSC. Christian Gandu was ingebracht en DHSC ging combinatie voetbal spelen in een veel hoger tempo. Cruciaal moment in deze wedstrijd was de niet gegeven penalty na een overtreding op Gandu in het zestienmetergebied van Jodan Boys op het moment dat de duimschroeven bij Jodan Boys werden aangedraaid. De Jodan Boys hielden met hangen en wurgen stand en kwamen maar mondjesmaat uit hun defensieve stellingen. Met vereende kracht en soms met de moed der wanhoop werden de ballen richting het Goudse doel gepompt. Het bood echter geen soelaas, kopsterk dat de Gouwenaars zijn. Eén 100 procent kans konden we nog noteren. Imad Najah speelde zich goed vrij in het strafschopgebied, maar wist de bal niet in het doel te schieten.

Na deze verliespartij en het verlies van AZSV kruipt de top van de Hoofdklasse A weer dicht tegen elkaar aan. DHSC had goede zaken kunnen doen, maar slaagde niet in deze missie en zakt naar een derde plaats op de ranglijst. Rijnvogels en SC Feijenoord in haar nek hijgend.

Zaterdag aanstaande staat de enige derby voor DHSC op het programma. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt tegen Sportlust ‘46. Deze ploeg heeft evenzoveel punten als DHSC, maar heeft een beter doelsaldo. Wil DHSC zich revancheren voor de mispeer tegen De Jodan Boys dan zal er gewonnen moeten worden tegen de Woerdenaren. De Ondiepers kunnen uw steun goed gebruiken en zien u graag!