Na een hoopvolle voorbereiding begon DHSC vandaag aan haar avontuur in de Hoofdklasse. De Ondiepers moesten een nederlaag slikken die men geheel aan zichzelf te wijten had. Einduitslag 2-1.

De eerste vijf minuten van de wedstrijd moesten de mannen van John Vink al meteen een aantal kansen weggeven. Het is dat keeper Willemse alert was en in blakende vorm verkeerde anders had men meteen tegendoelpunten moeten slikken.
Na een tactische omzetting luwde ook het spel van Capelle en concentreerde zich op verdedigen. Dat men hier en daar de botte bijl hanteerde, en meerdere keren ledematen van de DHSC spelers testte op flexibiliteit en hardheid, werd oogluikend toegestaan door de scheidsrechter van dienst. Sommige charges waren zeker een kaart waard, echter deze werden om onbegrijpelijke redenen niet gegeven.

DHSC probeerde via combinatievoetbal tot kansen te komen en dit lukte aardig tot zeer goed. Een handvol kansen werden niet benut, waarbij ook de paal twee keer in de weg stond. De rust werd dus gehaald met de brilstand.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud of DHSC kon juichen. Een aangemeten vrije trap van Rodney Sneijder werd door Berry van ‘t Land met het hoofd gepromoveerd tot doelpunt. DHSC had eindelijk haar voorsprong en nu moest Capelle komen, iets waar een goed draaiend DHSC normaliter wel raad mee weet. Om onbegrijpelijke redenen vergat DHSC om daarna hun eigen spel te spelen. De warrig leidende scheidsrechter begon daarna met kaarten te strooien, iets waar vooral DHSC de dupe van werd. Capelle kroop langzaam uit haar schulp en bleven in de wedstrijd doordat DHSC niet de trekker overhaalde in een aantal 100% kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Wanneer jezelf de kansen niet afmaakt en jezelf laat meeslepen in het spel van de tegenstander is de kans groot dat een zeker lijkende overwinning eindigt in verlies.

DHSC leert in 90 minuten voetbal (en vooral in de tweede helft) in Capelle meteen de wetten van de Hoofdklasse en zal zich deze heel snel eigen moeten maken, anders kan het een lang en vervelend seizoen gaan worden.

DHSC moet vanaf wedstrijd één direct in de achtervolging. Iets waar men gelukkig ervaring in heeft. Vorig jaar had DHSC na 8 wedstrijden 8 punten en kwam het uiteindelijk goed. Kwaliteit genoeg in deze groep, nu nog de wetten van de Hoofdklasse zo snel mogelijk eigen maken en de punten zullen komen.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse op het programma. Spijkenisse verloor vandaag met 1-3 van titelfavoriet Achilles Veen en zal dus, net als DHSC, getergd aan de aftrap verschijnen. Genoeg reden om te komen kijken bij DHSC.

Tot zaterdag aanstaande!