De regio Rotterdam is DHSC niet gunstig gezind. Voor de tweede keer in dit seizoen mocht DHSC de bus in richting Rotterdam en voor de tweede keer verloor men, waar men eigenlijk gewoon had moeten winnen.

Wie aanwezig was in Vlaardingen was getuige van een oppermachtig DHSC, maar werd de trekker niet overgehaald en liet men Zwaluwen in leven. 70% balbezit en de mooiste kansen werden, vooral in de tweede helft om zeep geholpen. Een oude voetbalwet trad in werking en als een dief in de nacht pikte Zwaluwen de punten die eigenlijk al lang en breed in de tas van de Ondiepers had moeten zitten.

De wedstrijd begon nog redelijk voor DHSC. Met combinatievoetbal werd Zwaluwen achteruit gedrongen en kon men weinig meer doen dan verdedigen en het spel vertragen. De verlammende spelopvatting die Zwaluwen etaleerde kreeg vat op de spelers van DHSC en ging men met het tempo van de Vlaardingers mee. Daarbij komt ook nog dat de Vlaardingers vanuit het niets op een 1-0 voorsprong kwam rond de 20-ste minuut. De 1-0 kwam dus letterlijk uit de lucht vallen en Zwaluwen had wat het wilde. Het antwoord van DHSC kwam pas in de laatste minuut van de eerste helft. Hoe vervelend de eerste helft ook was voor de neutrale toeschouwers om te kijken, hoe mooi was de 1-1. Dit tiki taka doelpunt, gescoord door eindstation Marley Berkvens, liet zien waartoe de Ondiepers in staat zijn.

De tweede helft kan kort worden samengevat: een stormloop op het doel van de keeper van Zwaluwen en scheidsrechterlijke dwalingen in de slotfase die Niels Willemse uiteindelijk de titel van man-of-the-match opleverde. Dat deze titel op het conto van de keeper komt mag iedereen van DHSC zich aanrekenen. DHSC liet namelijk na om de tegenstander die al op de rug lag de genade klap toe te brengen. Zoals eerder gememoreerd liet DHSC het na om het surplus in kwaliteit om te zetten in klinkende munt en drie punten.

Het venijn zat in de staart. Een overtreding van Rodney Sneijder buiten het strafschop gebied was de aanleiding voor een bizar schouwspel wat volgde. De arbiter van dienst wees na de overtreding naar de stip, vriend en vijand was het er over eens dat de overtreding buiten de zestien meter was. In de aftermath van deze beslissing werd Tim van de Berg met dubbel geel weggezonden en moest DHSC verder met tien man met een penalty tegen. Het elfmeter schot werd uit de benedenhoek getikt door de al weken ijzersterk keepende Willemse. Het bleef dus 1-1 en het zou een teken moeten zijn voor DHSC om deze stand in de resterende minuten over de streep te trekken en een puntje te

koesteren. Na een corner van Zwaluwen lag Emre Bal ineens kermend van de pijn op de grond met een schouder uit de kom. Omdat trainer John Vink al drie keer had gewisseld en Emre vanwege de pijn niet verder kon, moest DHSC de wedstrijd met 9 man uitspelen. Een totaal ander wedstrijd beeld was het gevolg. Na 90 minuten oppermachtig naar 3 minuten overleven. Omdat de voorgaande rampspoed al niet voldoende was, moest DHSC de Vlaardingse gifbeker helemaal leegdrinken. Nadat eerst Willemse een wereldredding in huis had moest ook hij capituleren op de rebound, 2-1.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Aan DHSC om de taak om dit kampioensjaar goed af te sluiten en revanche te nemen op zichzelf. Daarnaast zullen de punten ook goed van pas komen omdat de top van de Hoofdklasse A bijzonder dicht bij elkaar komt. Komt u ons weer steunen?