Na twee mindere speelronden waar er punten aan AZSV en sc Feijenoord werden gegeven speelde DHSC zichzelf naar winst op Achilles Veen. De einduitslag van 2-1 geeft niet geheel de krachtsverhouding aan, want Achilles Veen had weinig in te brengen tegen de dadendrang van de Ondiepers.

De afgelopen week verliep rumoerig voor John Vink en de zijne en niets wees op een wederopstanding, echter de spelers rechte hun rug en lieten in deze wedstrijd hun ware aard zien. Dat jongeling Jesse Oliekan zich liet kronen tot Man of the Match was ook van te voren niet verwacht. De twintigjarige, van Jong Heerenveen overgekomen, vleugelflitser had geduld nodig om zijn plaats te krijgen binnen het keurkorps van DHSC. Toen dit vanmiddag eenmaal zo was, gaf Jesse zijn visitekaartje af met twee doelpunten, waarvan de 2-0 een enigszins identieke traptechniek van Wesley Sneijder verried.

Attent verdedigen, goed keeperswerk, vastigheid in de passing, diepgang op de vleugels en een portie onverzettelijkheid waren de basis voor de overwinning. Achilles Veen, niet de minste ploeg in deze afdeling en boordevol goede spelers, had weinig verweer in deze wedstrijd. Wellicht kwam dit door het gedisciplineerde spel van de Utrechters die paal en perk wilde stellen aan de slechte teamgeest die haar parte speelde in de wedstrijd tegen Feijenoord. Vanaf minuut 1 ging het crescendo met het spel van DHSC die wel enkele wijzigingen in de opstelling had ondergaan door verschillende blessuregevallen. De rust werd bereikt met een 1-0 tussenstand. Een slim genomen vrije bal door de ijzersterk spelende Imad Najah op de diep sprintende Christian Gandu was de voorbode van dit doelpunt. Gandu speelde zich vrij en zijn schot kon door de keeper van Achilles Veen alleen gestopt worden door een rebound weg te geven. De intikker van Jesse Oliekan was een staaltje van op de juiste plek en het juiste moment naar binnen komen.

In de rust werd gehamerd op niet verslappen en doorgaan op dezelfde weg, met daarbij de toevoeging dat er op de 2-0 moest worden gejaagd. Zo gezegd, zo gedaan moesten die Ondiepers hebben gedacht, resulterend in de poeier die Jesse van zo’n 20 meter van het Veense doel van zijn schoen liet afgaan. De bal verdween met een schitterende afdraaiende curve stijf in de kruising. Achilles Veen moest nu antwoorden, maar het waren de Utrechters die verzuimde om verder afstand te nemen. Kansen op 3 en 4-0 werden niet benut. De tegengoal kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen.
De mee opgekomen rechtsback nam een afgeslagen bal binnen het zestienmetergebied vol op zijn slof. Doelman Willemse kreeg nog wel een paar vingers tegen de bal, maar moest toch capituleren. Met nog zo’n 25 minuten te gaan kon het nog weleens billen knijpen worden, maar wederom kreeg DHSC daarna de beste kansen. Men verzuimde echter zoals vaker om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit was ook niet nodig omdat Achilles Veen niet beter kon en DHSC de wedstrijd vakkundig doodmaakte.

DHSC kan dus na deze sterke wedstrijd weer omhoog kijken door drie punten bij te schrijven. Men heeft 10 punten behaald uit 6 wedstrijden en staat 6e. De ploegen in deze Klasse staan bijna allemaal nog dichtbij elkaar, waarbij DHSC 5 punten moet goedmaken op nummer 1 DUNO. Zaterdag aanstaande staat de uitwedstrijd tegen Smitshoek op het programma. Dit team uit Barendrecht staat 1 punt achter DHSC, dus er kan zaterdag een gaatje worden geslagen.
We zien u graag volgende week!