Nadat vorige week AZSV al een punt cadeau was gedaan door DHSC was men vandaag helemaal gul door SC Feijenoord er 3 te geven, uitslag 4-2.

In de eerste helft was er voor DHSC geen vuiltje aan de lucht. De mannen van John Vink gingen rusten met een 1-2 tussenstand. Het enige wat men de ploeg kon verwijten was dat dit geen 1-6 was. Zeker vier 100% kansen werden om zeep geholpen door verschillende spelers. Tel daarbij de twee gemaakte doelpunten op en je komt op 6. DHSC gaf de gehele eerste helft voetballes aan de Rotterdammers die hun handen mochten dichtknijpen dat het maar 1-2 stond. Dat een wedstrijd twee helften heeft weet DHSC na vanmiddag.

Onherkenbaar
DHSC was in de tweede helft onherkenbaar. Er werd niet meer gevoetbald, verkeerde keuzes werden gemaakt, verdedigd werd er niet meer adequaat ingegrepen, er werd geen energie in de wedstrijd gelegd, voorin was men niet balvast en was het vernuft verdwenen. Duidelijk was dat er geen team meer in het veld stond en dat tussen de spelers elke communicatie met elkaar ontbrak. De ene hand wist dus niet wat de andere hand deed. De toegepaste wissels brachten ook geen ommekeer. Resultaat van dit alles was dat de Rotterdammers een ogenschijnlijk verlies konden omzetten in winst ingegeven door een collectief falen van DHSC.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen op het programma. De spelers onder leiding van oud-prof John Karelse begonnen de competitie matig, maar zijn in de winning mood. Doordeweeks bereikte men ook de volgende ronde van de KNVB beker door Tweede Divisionist HHC Hardenberg te elimineren. Aangezien we weten dat het per seizoen weleens gebeurd dat er zo’n tweede helft gespeeld kan worden, zal het volgende week zaterdag een andere wedstrijd zijn. Laten we dus hopen dat de spelers de intrinsieke motivatie vinden om als team zaterdag Achilles Veen te gaan verslaan.