Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat DHSC 1 kampioen werd van de Eerste Klasse en een historische stap voor de stad Utrecht zette om te promoveren naar de zaterdag Hoofdklasse. De dagen na 25 mei waren redelijk in (alcoholische) nevelen gehuld door het grote feest direct na het kampioenschap.

In de afgelopen weken zijn alle beslissingen gevallen in de diverse Klassen van de KNVB. We weten dat competitiegenoot ARC zich op knappe wijze door de nacompetitie heeft weten heen te slaan en zodoende promotie heeft afgedwongen. AFC was al snel klaar en blijft Eerste Klasse spelen volgend seizoen. FC Aalsmeer en CSW Wilnis zijn gedegradeerd en hebben de nacompetitie dus niet overleefd.

De zaterdag Hoofdklasse is verdeeld in A en B. Grofweg kan je zeggen: A dat is het Westen van het land en B is Oost en Noord. Gezien het aantal ploegen dat in aanmerking komt voor A ligt het voor de hand dat DHSC in de Hoofdklasse B terecht komt. De Hoofdklasse B herbergt vele clubs die een rijke historie binnen het zaterdagvoetbal hebben. Hiervan hebben de meeste clubs ook een christelijke, protestantse achtergrond. Het zal dus een nieuwe wereld zijn waar DHSC in terecht komt. Gerenommeerde zaterdag voetbalbolwerken als o.a. ACV uit Assen, Staphorst en Genemuiden uit de gelijknamige plaatsen en Flevo Boys uit Emmeloord zullen de mannen uit Ondiep gaan ontvangen. Dat belooft nu al een prettig vooruitzicht!

De kans is ook aanwezig dat DHSC in de Hoofdklasse A gaat spelen. De spelersbus zal dan vaak richting Rotterdam of Amsterdam gaan. De mannen van John Vink zullen dan de strijd aanbinden met bijvoorbeeld: SC Feijenoord (de amateurtak), Volendam, Capelle, Spijkenisse en onze regio genoot Sportlust uit Woerden. Ook louter mooie clubs, met echter beduidend minder toeschouwers langs de lijn dan in B, één groot voordeel: minder te rijden kilometers.

DHSC heeft in de afgelopen tijd afscheid genomen van 12 spelers. 9 nieuwe spelers mogen worden verwelkomt aan het Sportpark Wesley Sneijder. Hieronder zullen de 9 spelers zichzelf aan u voorstellen en beschrijven zij wat hun verwachting bij DHSC is.

We trappen af met Marley Berkvens:

Beste mensen, ik ben Marley Berkvens, 26 jaar oud en woon in Bodegraven. Ik heb gevoetbald bij Alphense Boys, Sparta Rotterdam, Feyenoord, NAC Breda, Magreb ‘90 en de laatste jaren bij DOVO.

Verwachting van DHSC is nog wel lastig aan te geven, aangezien ik nog niet gespeeld heb met de jongens en kan daarom moeilijk zeggen of we ons moeten handhaven of hoger inzetten dan dat. Ik ga er in ieder geval 100% voor!

 

Tweede in de rij is Charif Esadik:

Ik ben 24 jaar en woon in Utrecht (Rivierenwijk). Ik ben begonnen bij Zwaluwen Utrecht en in de B naar Hercules gegaan. Ik heb daar mijn debuut mogen maken als A junior in het Eerste en kampioen geworden in de Hoofdklasse en toen nog naar de Topklasse gegaan. In totaal 3 jaar gespeeld bij Hercules. Daarna 2 jaar gespeeld bij Geinoord en de afgelopen 2 jaar bij Roda’46.
Mijn verwachtingen van dhsc is, dat het een groeiende club is waar je jezelf kan blijven ontwikkelen. Daarnaast wil ik als Utrechtse jongen deel uitmaken van de mooie stappen die DHSC nog gaat zetten.

 

Roy Turksma:
Ik ben 21 jaar en heb in de jeugd bij Elinkwijk en FC Breukelen gevoetbald, afgelopen 2 jaar in het eerste van FC Breukelen. Daarnaast woon ik ook in Breukelen. Met betrekking tot volgend seizoen verwacht ik dat wij een mooi seizoen gaan draaien en heb ik natuurlijk heel veel zin om op Hoofdklasse niveau te spelen bij de gezellige, maar ook kwaliteitsvolle club als DHSC.

 

 

Jesse Oliekan:

Ik ben Jesse Oliekan, bijna 20 jaar (1999). Opgegroeid in Overvecht en mijn eerste stappen gezet in het voetbal bij Elinkwijk. Door verhuizing heb ik eventjes bij Brederodes gespeeld, alvorens in naar VV De Meern ging. Hier heb ik de O13-1 O15-1 en O17-1 doorlopen. Ik werd als 1e jaars bij gescout door de KNVB en even later door SC Heerenveen. De club gaf me veel vertrouwen en hierdoor op mijn 15e uit huis gegaan. Bij Heerenveen heb ik in de O17 , O19 en O21 gespeeld, ook heb ik één oefenwedstrijd met het 1e meegedaan tegen PEC Zwolle. Ik ben blij dat ik nu bij DHSC mag voetballen, ik hoop zo snel mogelijk iedereen te laten zien wat ik in huis heb. Ook hoop ik zo snel mogelijk de stap van het profvoetbal naar het toch wat fysiekere senioren voetbal te maken, en zo snel mogelijk een basisplaats veroveren.

Redouan Boussoufi:

Mijn naam is Redouan Boussoufi, 21 jaar oud en woon in Zeist. Ik ben op weg naar mijn 2e jaar op de Haagse Hoge School en volg momenteel de opleiding voor docent lichamelijke opvoeding. Ik kom uit het eerste van De Bilt waar we kampioen zijn geworden in de 2e Klasse en ben ook competitie topscorer geworden met 26 doelpunten. Voor het seizoen bij De Bilt heb ik bij vv De Meern gevoetbald. Ik ben een aanvallend ingestelde voetballer die op meerdere posities uit de voeten kan (rechts/linksvoor en rechts/back).
Mijn doel is natuurlijk kampioen worden met dit team. Ik ken de jongens allemaal nog niet zo goed, maar ik ben zeer sociaal en voel me altijd snel thuis in een onbekende omgeving, dus dat moet wel goed komen. Ik hoop natuurlijk veel minuten te mogen maken, maar daar moet ik wel echt voor bikkelen. Ik heb er veel vertrouwen in dat het een goed en leuk seizoen gaat worden.

Ritchie Steinmann:

Ik ben Ritchie Steinmann en 25 jaar oud. Ik woon in Houten. Ik heb in de jeugd bij FC Utrecht en FC Den Bosch gespeeld. Bij de senioren bij SV Houten, vv DOVO, Stedoco, SIMA Aguilas (Orlando City affiliate) en USV Hercules.

Mijn verwachtingen voor het volgende seizoen: als ik de groep bekijk en wie er zijn aangetrokken verwacht ik dat we meer kunnen dan wat je in eerste instantie verwacht van een ploeg die net is gepromoveerd. DHSC is een mooie en ambitieuze club met op papier een sterke spelersgroep. Ik verwacht daarom dat we in het linkerrijtje mee moeten kunnen doen.

Mike van Oostrom:

Ik ben 28 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als zweminstructeur, thuiswonend (op zoek naar woonruimte) in Nieuwegein, verliefd en 2 zussen die ook sporten op niveau bij Houten hockey en handbal Fortissimo Cothen.

Wat ik heb met DHSC? Een groot deel van mijn familie komt uit Ondiep en Zuilen. Mijn oma heeft bv 30 jaar tegenover Café Murk gewoond.
Grappig is dat ik nog mee heb gedaan als kleine jongen bij de veteranen van Holland en DHS(C) als er weer eens een tekort was. Dit was het bekende team van Ad van Rooijen. Tijdens de belangrijke 3e helft staan er nog nu nog veel oud spelers aan de bar.

Ik verwacht komend seizoen mooie, zware potjes tegen gerenommeerde clubs waar het voetbal leeft. Bijvoorbeeld Genemuiden waar een luidruchtige harde kern staat. Ik kan herinneren dat ik met Montfoort na afloop over het hek naar de bus moest omdat ik werd opgewacht, ha ha…
Als wij ons komend seizoen in de middenmoot spelen doen we het zeer goed. Kijk maar eens naar DUNO vorig seizoen.

Ik ben gestart als 4- jarige “welp” bij Zwaluwen Vooruit. Op mijn 12e ben ik bij Houten in de D1 gaan ballen. Houten speelde op dat moment met al zijn jeugdteams hoger dan nu.
Als A-junior ben ik naar Alphense Boys gegaan. Ik heb als jeugdspeler een prachtige tijd gehad. Mooie toernooien (binnen)buitenland.

Als 1e jaars senior ben ik gestart bij Montfoort met gelijk al mijn mooiste herinnering als voetballer. Promotie naar de Topklasse in een beslissingsduel met CSV Apeldoorn.
Ik ben 4 jaar bij Montfoort gebleven. Vervolgens uitstapjes naar Woerden en Jodan Boys. Ik miste de combinatie van gezelligheid en prestatie van de dorpsclub en de laatste 3 jaar was ik weer terug bij Montfoort.

Vlatko Lazic:
Ik ben 30 jaar en woonachtig in Bodegraven (geboren en getogen). Ik heb een dochtertje van 2,5 jaar genaamd Vajèn (mijn wondertje) en verloofd met Andrea.

Gevoetbald voor clubs als:
Ajax : 10 jaar
Dordrecht : 1 jaar
Lierse sk : 1 jaar
De graafschap : 3 jaar ( gepromoveerd naar erevidisie )
Nac Breda : 1 jaar
Astra Giurgiu : 1 jaar ( europa leaugue o.a tegen As Roma )
Rkc Waalwijk: 1 jaar
Arendal FK : 1 jaar ( Noorwegen )
Quickboys : 1 jaar
Gvvv/lienden: 1 jaar
Je kan dus zeggen dat ik vele voetbalvelden ken.

Mijn verwachting is dat we met DHSC mee gaan doen om het kampioenschap in de Hoofdklasse. Als we als team zijnde elke week 100% kunnen geven dan verwacht ik een heel leuk feestje aan het einde van het komend seizoen. Ik heb er alle vertrouwen in.

And last but not least, Christian Gandu:

Ik ben blij dat ik weer terug ben op het oude en prettige nest, DHSC. Ik ben 26 jaar oud en woon momenteel in Culemborg. Ik heb een voetbal verleden bij FC Utrecht, Borussia Dortmund, FC Groningen, Almere City FC, Elinkwijk, Magreb en Duno Doorwerth. Bij de laatste club hebben we 2 weken geleden de beker gewonnen. Mijn verwachting is dat we met deze groep zo hoog mogelijk gaan eindigen in de sterke Hoofdklasse.

De selectie wenst u een prettige vakantieperiode en ziet u graag op de eerste training van het seizoen. Deze is op maandag 29 juli a.s.

Geschreven door: Ronald Evers

Ga terug