DHSC is er deze zaterdag niet in geslaagd om het overwicht in spel en kansen om te zetten naar een overwinning op Feyenoord. De wedstrijd op sportpark Wesley Sneijder eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Vooraf beloofde het al vuurwerk te worden, nadat bekend was geworden dat de harde kern van Feyenoord in het kielzog van de voetballers van Sportclub Feyenoord naar Utrecht zouden afreizen om een robbertje te komen vechten in Utrecht. In de wijk Ondiep was de staat van beleg afgekondigd getuige de vele ME busjes en opgetrommelde politie om de veiligheid te waarborgen. Het vuurwerk kwam er, maar niet van de eventuele supportersrellen.

De 22 matadoren van beide ploegen verzorgde het vuurwerk in 90 minuten. Van minuut 1 ontspon zich een strijd der titanen, meeslepend, spannend en bij tijd en wijlen met zeer goed voetbal. DHSC liet zich meteen gelden door een openingsoffensief op het doel van Feyenoord. In hoog tempo werd aanval na aanval opgezet en was het een kwestie van tijd dat er een doelpunt moest vallen. Deze kwam er ook via een corner variant. De afgemeten voorzet kwam van de voet van Rodney Sneijder, Sercan Kurdal verlengde deze bij de eerste paal waarna het een koud kunstje voor Tim van de Berg was om het laatste zetje te geven bij de tweede paal. De voorsprong voor DHSC was verdiend en kon worden verhoogd ware het niet dat de drie 100% kansen die men daarna kreeg niet werden benut. Het hoge tempo van de eerste dertig minuten kon DHSC in het vervolg van de eerste helft niet meer opbrengen en kantelde het spelbeeld in het voordeel van Feyenoord. Dit kwam ook omdat DHSC noodgedwongen Sneijder moest vervangen vanwege een opgelopen spierblessure. De Rotterdammers hadden moed geput in het feit dat DHSC hun, in spreekwoordelijk zin, in leven liet. Daarnaast beschikken de Zuid bewoners ook over enkele pareltjes in voetballend vermogen. Resulteerde dit dan in grote kansen voor Feyenoord? Nee, dat niet, alhoewel men één keer zeer dichtbij was met een kopbal die voor de lijn gekeerd kon worden door Willemse.

Tweede helft
Vanaf het begin van de tweede helft pakte Feyenoord de draad weer op waar men voor de thee mee was begonnen. De druk op DHSC werd opgevoerd. Hiervoor werd men beloond na een spaarzame goede actie van linksbuiten Obiku. Zijn afgemeten voorzet werd knap in één keer uit de lucht binnen getikt door Rahli. Wie dacht dat Feyenoord nu zou doordrukken had het mis. Het initiatief werd door de Ondiepers overgenomen en de druk lag weer op het Feyenoord doel. Dit kwam mede ook door het inbrengen van Mitch van de Vlist voor de ongelukkig spelende Gandu. Meteen gaf Van de Vlist zijn visitekaartje af met een gekrulde bal vanaf punt zestien. De bal scheerde voor heel DHSC langs de verkeerde kant van de paal. De keeper van Feyenoord ontpopte zich tot levende sta-in-de-weg bij diverse pogingen van de Utrechters. Hij moest uiteindelijk wel het antwoord schuldig blijven bij de penalty van Genaro Snijders, nadat Kurdal onreglementair binnen het zestienmetergebied ten val was gebracht. Vanaf toen moest Feyenoord weer komen om een resultaat uit Utrecht weg te slepen om de achterstand weer om te buigen. Ondanks het voorbeeldige verdedigende werk van de Ondiepers moest Willemse toch voor de tweede keer de bal uit het net rapen. Het was wederom Rahli die met een van richting verandert schot de 2-2 liet aantekenen. De Feyenoorders bleken dus bijzonder effectief met hun kansen om te springen, dit in tegenstelling tot DHSC. Na de 2-2 kreeg men namelijk nog genoeg mogelijkheden en kansen om de Rotterdammers de genade klap te geven. Het lukte echter niet en daardoor had DHSC gezien het wedstrijdbeeld te weinig gekregen.

Conclusie
Omdat Sportlust’46 en AZSV hun wedstrijden wonnen zijn zij weer dichterbij DHSC gekropen. Het grote voordeel van deze middag is dat Feyenoord niet is ingelopen en nog steeds op 7 punten staat, met dien verstande dat zij 1 wedstrijd minder gespeeld hebben. Het beloven dus nog 12 spannende wedstrijden te worden voor de mannen van John Vink, maar gezien het vertoonde spel kan men met vertrouwen uitkijken naar een goed vervolg in deze competitie.
Zaterdag aanstaande wacht Rijnvogels thuis. De heenwedstrijd werd in Katwijk gewonnen met 2-1. Het beloofd een mooie wedstrijd te worden!