Foto Algemeen Dagblad

Gisteren stond op Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht, de tweede oefenwedstrijd van deze voorbereiding op het programma voor DHSC. DHSC trad aan tegen Al Gharafa, de profclub uit Qatar, waar Wesley Sneijder vorig seizoen onder contract stond. Tijdens het januari trainingskamp in de Golfstaat kon DHSC al aardig partij bieden aan deze tegenstander met een 1-1 gelijkspel als eindresultaat. Vanavond stond er na 90 minuten een 6-1 stand op het scorebord. Niet voor de profs, maar voor de kersverse Hoofdklasser uit Utrecht.

Het vele toegestroomde publiek werd getrakteerd op een doelpuntrijke wedstrijd waarbij DHSC werklust, duelkracht en voetbalvermogen koppelde aan slimheid, gogme en effectiviteit.

Visitekaartje

De ploeg van John Vink was nog niet compleet door vakanties. De nieuwe spelers konden zichzelf laten zien aan de hand van het fundament dat vorig seizoen werd gelegd met de spelers die DHSC trouw bleven. De wedstrijd was nog geen paar minuten oud of Redouan Aamri liet een voorzet los van zijn “verkeerde” linkerbeen en deponeerde deze op het voorhoofd van de op 10 geposteerde Sercan Kurdal. De kopbal verdween snoeihard in de linkerbovenhoek, 1-0. Het spel was op de wagen en de Qatari, met vele beoogde basisspelers waaronder de ex-Manchester City speler Vladimir Weisz, waren wakker geschrokken. De eerste helft kenmerkte zich door felle duels en een hoge intensiteit. Dit kwam de kwaliteit van het spel niet geheel ten goede waardoor het soms wat rommelig oogde. Al Gharafa kreeg enkele kansen door snelle combinaties over de as van het veld. De al genoemde Weisz kreeg in één actie twee dotten van kansen, echter die werden vakkundig onschadelijk gemaakt door de 18-jarige keeper Thom Buis. Direct hierna een communicatie fout tussen Buis en Berry van ‘t Land, die verder zeer soeverein speelde, waarna Weisz toch zijn goal kon meepikken, 1-1.

Als de toeschouwers dachten dat Al Gharafa na deze goal zou doordrukken, kwam bedrogen uit. DHSC schakelde een tandje bij en na goed doorzetten van Gandu scoorde Kurdal zijn tweede van de avond. Beide ploegen gingen daarna aan de thee, waarbij DHSC hun visitekaartje had afgegeven.

Rodney Sneijder show

Met een aantal wisselingen aan beide kanten begon men aan de tweede helft. In deze 45 minuten maakte DHSC er een ware voetbalshow van. Niet alleen waren de 4 doelpunten van grote schoonheid, ook de manier van voetballen sprak tot de verbeelding. Zowel technisch als tactisch waren de Ondiepers superieur aan de profs. Zonder andere spelers te kort te doen, want iedere speler van DHSC scoorde een dikke voldoende, was de rol die Rodney Sneijder vervulde van bijzondere klasse. Zijn manier van aan- en afjagen, positioneel goed staan, techniek en linkerbeen zorgde ervoor dat Al Gharafa menigmaal aan de noodrem moest trekken. 3 doelpunten kwamen op naam van het jongere broertje van Wesley Sneijder waarvan één puntgave vrije trap van 25 meter afstand en een granaat van een volley na een aanname op de borst. Tussendoor had aanwinst Marley Berkvens, na een tiki-taka aanval, ook zijn naam op het scorebord gebracht.

Zaak voor DHSC is nu om met beide benen op de grond te blijven staan na deze galavoorstelling. In augustus en in oefenwedstrijden worden er namelijk geen prijzen verdeeld. Wat wel duidelijk is geworden na de eerste twee oefenwedstrijden is dat de Ondiepers over veel kwaliteiten beschikken en dat er al snel een team staat. Niet een team van 11 spelers, maar een team waarbij alle selectiespelers weinig voor elkaar onder doen.

Zaterdag speelt DHSC om 14:30 uur uit tegen GRC ‘14 uit Giessen. Tot dan!