DHSC moest vandaag de verre uitwedstrijd tegen nummer laatst Achilles ‘29 uit Groesbeek spelen. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg was in een nipte overwinning voor de Ondiepers geëindigd. De Utrechters waren dus op voorhand gewaarschuwd om deze wedstrijd niet lichtzinnig op te pakken, maar wat de toeschouwers uit Utrecht voorgeschoteld kregen was op het krankzinnige af.

Op een zwaar, door veel regen geteisterd veld van Germania (Achilles kan niet op haar eigen sportpark De Heikant spelen) vingen klokslag half drie de beide ploegen aan. De eerste kansen kwamen op naam van de Utrechters, echter gescoord werd er niet. Op sommige momenten kwamen de gastheren er scherp uit wat leidde tot enkele hachelijke momenten voor het doel van Niels Willemse. Dat DHSC het zover liet komen, was geheel te wijten aan halfslachtig ingrijpen en de weinige energie die de spelers ten tonele brachten. Het gemis van aanjager, technicus en aanvoerder Rodney Sneijder werd gevoeld. Sneijder moest op de wedstrijddag afhaken omdat hij door griep was geveld. Om dit als excuus te noemen tegen een povere tegenstander als Achilles geeft uiteraard te denken. De rust werd gehaald met een teleurstellende 0-0 stand.

Tweede helft, de wereld op z’n kop

Mochten de toeschouwers hebben gedacht dat DHSC orde op zaken zou stellen in het tweede bedrijf kwam bedrogen uit. Slapheid, matige aannames en foute passes waren schering en inslag. Tot overmaat van ramp kwam de equipe met 1-0 achter door niet meelopen met de man, zodat deze de bal kiezelhard rand zestienmetergebied mocht binnenschieten na 56 minuten.

Wissels brengen winst

Meteen na de 1-0 achterstand wisselde John Vink. De deze week lichtgeblesseerde Gandu maakte zijn opwachting en even later mocht Mitch van der Vlist zijn trainingspak uittrekken. Even later lag de 1-1 in het net. Van der Vlist was het eindstation en in twee instanties frommelde hij de bal in het doel. Er waren nog zo’n 20 minuten te spelen en dus genoeg tijd om deze wedstrijd niet in een blamage te laten eindigen. DHSC ging vol op de aanval spelen met een all-in tactiek.
Puntverlies in zo’n wedstrijd zou zeer nadelig zijn in de race naar het kampioenschap. Ondanks dat het voetbal niet je-van-het was probeerde de Ondiepers alles wat op dat moment in hun vermogen lag om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Het was echter Achilles ‘29 dat 10 minuten voor tijd een 2-1 voorsprong pakte na een counter.
Trainer John Vink bracht zijn laatste troef in het veld in de vorm van weer een aanvallende wissel. Jesse Oliekan kwam binnen de lijnen en DHSC ging nu met 6 aanvallend ingestelde spelers spelen, waarbij de verdedigers ook nog eens massaal naar voren gingen. De druk op het doel van Achilles ‘29 werd steeds heftiger en kans op kans werden er gecreëerd. De 2-2 kwam van de voet van Ryan de Jong, een verdiende beloning voor de speler die vaak moet toekijken, maar vandaag als één van de weinigen een voldoende scoorde voor zijn spel.

Knotsgekke blessuretijd

Nadat Willemse nog een één-op-één situatie verijdelde en wat daarmee een zeker lijkend verlies had betekent, brak de blessuretijd aan. De keeper van Achilles’29 wist niet wat hem allemaal overkwam. Steeds meer oranjehemden (oranje is het uittenue van DHSC) doken voor zijn neus op. Steeds weer redde de keeper zijn team met miraculeuze acties en leek het alsof DHSC niet mocht winnen van de voormalige God uit de Griekse mythologie. Met nog een paar seconden te spelen was dan toch het Mirakel van Groesbeek een feit. Gandu kwam tussen een woud van spelers toch in balbezit en als een duveltje uit een doosje wist hij de bal over de doellijn te krijgen. Aan het eind van de competitie zal de waarde van dit doelpunt blijken, maar voor nu was het wel zeer wenselijk.

Zaterdag aanstaande wacht de revanche wedstrijd tegen Sportclub Feijenoord. De uitwedstrijd op Varkenoord eindigde in verlies voor de Ondiepers na een zeker lijkende overwinning in de rust. Wat er toen de tweede helft gebeurde is nog steeds een raadsel, echter toen ging voor DHSC alles fout wat maar fout kon gaan. Zaterdag is dus de ultieme revanche partij voor spelers en staf tegen een directe concurrent voor de titel. Wil DHSC winnen van de Rotterdammers dan zal er wel veel beter moeten worden gespeeld dan vandaag tegen Achilles ‘29. De wedstrijd begint 14:30 uur op sportpark Wesley Sneijder. Laten we er een voetbalfeest van gaan maken!