Niets werd in de voorbereiding op deze wedstrijd aan het toeval overgelaten. Er werd zelfs een heus trainingskamp in Hotel Breukelen belegd om zo de ideale omstandigheden te creëren voor de noodzakelijke drie punten in de race naar het ultieme doel van DHSC en dat is kampioen worden.

Dat SV Argon een lastige tegenstander voor de Ondiepers is, bleek wel aan de thuiswedstrijd. Deze wedstrijd werd namelijk met 2-3 verloren en elk puntverlies kan dodelijk zijn in deze Eerste Klasse. Al in de eerste minuut, met een uit de startblokken schietend Argon, was het spel op de wagen. Argon kreeg de uitgelezen kans om snel op voorsprong te komen. De strafschop die het kreeg werd echter ruim over geschoten. Daarna trok DHSC echter de wedstrijd naar zich toe en kwam Argon er sporadisch uit, zonder echt gevaarlijk te worden. Uit een aanval over meerdere schijven en met heus tiki-taka voetbal schoot eindstation Emre Bal de bal snoeihard tegen de touwen en zo had DHSC de fel begeerde voorsprong. Deze voorsprong kon nog voor rust verdubbeld worden, echter enkele kansen werden niet verzilverd.

Na rust een nog beter voetballend DHSC, wat in een tiental minuten mogelijkheden op doelpunten creëerde. Echter deze werden niet benut. Een oude voetbalwet treedt dan in werking en uit een mooie aanval maakte Argon gelijk. Deze dreun was van korte duur en DHSC etaleerde haar surplus aan kwaliteit door Emre Bal in staat te stellen tot het maken van een hattrick. De jonge Ondieper rondde tweemaal feilloos af na aanvallen waarbij de verdediging van Argon volledig werd uitgespeeld.

De drie punten konden de bus in en met nog twee wedstrijden te gaan, gaat het zeer spannend worden, want de concurrenten wonnen ook hun wedstrijden. Volgende week zaterdag komt WV-HEDW uit Amsterdam op bezoek in Ondiep. De Amsterdammers wisten thuis te winnen van DHSC en hebben ook de punten hard nodig in hun strijd tegen degradatie. Op voorhand dus een interessant affiche om als toeschouwer te komen kijken. We zien u graag zaterdag aanstaande om 14:30 uur om de manschappen van trainer John Vink te steunen.

Tot dan!