DHSC is er zaterdag niet in geslaagd om de laatste 8 van de districtsbeker te bereiken, SDO uit Bussum bleek in de noodzakelijke strafschoppenserie koelbloediger dan de mannen uit Ondiep nadat over 90 minuten beide ploegen 1 keer hadden gescoord.

De ploeg van John Vink moest gisteren aantreden tegen de huidige nummer 1 van de Zondag Hoofdklasse. DHSC mocht zich dus gaan meten aan het niveau waar men volgend seizoen op wilt acteren. DHSC slaagde voor deze missie en was de beter voetballende ploeg. Vooral de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van SDO. Uit de vele mogelijkheden en kansen was het Genaro Snijders die de 1-1 tegen de touwen jaagde. SDO hanteerde de gehele wedstrijd de lange bal en gokten op fouten van DHSC. De 0-1 was daar een curieus voorbeeld van. Zonder ook maar de bal te raken door een speler van SDO caramboleerde het speeltuig via diverse DHSC spelers bij het uitverdedigen in het goal. Daarbij viel ook de abominabele staat van het speelveld uit in het nadeel van de voetballende ploeg, DHSC. Het vele zand en de ongelijkheid in het speelveld helpen de mannen van Ondiep niet om hun ideale spel te spelen.

Met de strijdlust en wil om te winnen zit het bij DHSC wel goed. Voor elke meter werd gestreden en de duimschroeven aangedraaid bij SDO. Het mocht echter niet baten, waarbij SDO dus de meest gelukkige was in de strafschoppenserie. Voor DHSC rest nu alleen de competitie nog. 6 Finales zijn er te spelen. Te beginnen zaterdag aanstaande tegen Zuidvogels op het eigen sportpark om 14:30 uur. Kom de spelers aanmoedigen met hun strijd voor het kampioenschap!

Tot zaterdag!

Geschreven door: Ronald Evers

Deze diashow vereist JavaScript.

Ga terug