Gisteravond speelde DHSC in de eerste ronde van de districtsbeker West 1 uit tegen FC Hilversum. Ondanks het slechte weer van de afgelopen dagen kon er op Sportpark Crailoo, met een mooie natuur grasmat, worden afgetrapt in deze regio derby.

DHSC opende sterk vanaf het eerste fluitsignaal en niets leek een monsterscore in de weg te liggen tegen de huidige koploper van de Derde Klasse. Echter de vele kansen in de eerste 20 minuten werden slordig uitgespeeld, ging men voor eigen succes terwijl afspelen een betere optie was of lag de Hilversumse goalie in de weg. Naarmate de wedstrijd vorderde begon deze keeper zichzelf een heldenstatus aan te meten en frustreerde de Ondiep spelers met soms uitstekende reddingen en op andere momenten door puur geluk en een slechte afwerking.

Rond minuut 26 maakte de mee opgekomen Redouan Aamri de 0-1 door een lage voorzet achter zijn standbeen bij de eerste paal binnen te tikken. Het meegekomen publiek uit Utrecht ging er eens goed voor zitten, want de ban leek gebroken. FC Hilversum had tot dan toe alleen maar tegengehouden zonder gevaarlijk te worden. Na de aftrap ging DHSC meteen weer tot de aanval over, echter het was 1 minuut later 1-1 na defensief geklungel aan DHSC zijde.

De overige 65 minuten die volgde zal ik u niet mee belasten. Een tegen zichzelf voetballend DHSC tegen een ultra defensief counterend FC Hilversum. Dit levert over het algemeen nooit leuke potjes voetbal op. Zo was het dus gisteravond ook. Na 90 minuten stond de 1-1 nog steeds op de borden en moesten strafschoppen bepalen wie de volgende ronde zou bereiken.

De jonge DHSC keeper Thom Buis werd deze avond de held van Ondiep door 2 strafschoppen te stoppen en zodoende DHSC door te laten bekeren.

Zaterdag a.s. speelt DHSC thuis tegen Achilles ‘29 uit Groesbeek. De geplaagde rode lantaarndrager van deze competitie heeft tot nu toe één schamel puntje behaald. Als DHSC zaterdag net zo speelt als gisteren, dan kan het de borst nat maken, want zoals het gezegde gaat: “een kat in het nauw maakt rare sprongen”. Dit gezegde zou zomaar eens van toepassing kunnen zijn op Achilles ‘29. De wedstrijd op Sportpark Wesley Sneijder begint om 14:30 uur.