Onder een nazomer zonnetje op Sportpark Wesley Sneijder speelden DHSC en AZSV gelijk tegen elkaar, 1-1.
Dat AZSV niet naar Ondiep kwam om de schoonheidsprijs te winnen was vanaf minuut 1 duidelijk. DHSC had echter ook een mindere dag, waarbij diverse spelers niet het niveau haalden wat ze normaliter wel hebben en het gelijkspel is zodoende verklaard. Wat het voor de Ondiepers van John Vink extra zuur maakte was dat de gelijkmaker in de laatste minuut viel uit een penalty.

Het chagrijn was na afloop groot bij DHSC. Men had dus het spreekwoordelijke kaas van het brood laten eten door AZSV wat de gehele wedstrijd eigenlijk niets had laten zien en sporadisch bij het doel van de 18-jarige invaller doelman Thom Buis in de buurt kwam. De vaste doelman van DHSC, Niels Willemse, was door omstandigheden niet beschikbaar. De jonge, getalenteerde doelman Buis speelde een prima partij en was één van de weinige lichtpuntjes bij DHSC.

AZSV kwam dus voor een punt naar Utrecht en kreeg deze ook. De fysiek sterke ploeg die al heel wat jaren in de Hoofdklasse bivakkeert en de laatste seizoenen steevast rond plek 6 speelt weet wat hun mogelijkheden zijn en spelen daar dus ook naar. Voor de (neutrale) toeschouwers is de speelwijze van AZSV soms niet om aan te gluren, effectief is het dus wel. Om zo’n tegenstander kapot te spelen moet het baltempo hoog zijn, met veel kantwisselingen en snelheid. DHSC verzuimde om deze strategie te spelen en naarmate de wedstrijd vorderde verzande men in dribbelen, weinig energie stoppen in vrijlopen en het daaruit voortvloeiende vastlopen en in duels komen. De AZSV-spelers werden zo dus in de kaart gespeeld. Zij konden heerlijk achterover leunen, in duel komen en af en toe er pijlsnel uitkomen.

DHSC kwam aan het einde van de eerste helft nog wel op voorsprong en had eigenlijk moeten uitlopen naar 2 en 3-0. Dit deed DHSC dus niet en dan laat je een tegenstander in leven met de kans dat zij uit één van de spaarzame kansen die een ploeg altijd krijgt toch weten te scoren. De penalty die het kreeg na een handsbal in het strafschop gebied werd vakkundig binnengeschoten in de linker beneden hoek.

DHSC kreeg dus een lesje in effectiviteit en weet dat het tegen zulke ploegen 90 minuten lang alert moet blijven. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen de amateurs van Feijenoord op het programma. De Feijenoorders zullen de seizoenstart zich ook anders hebben voorgesteld. Twee gelijke spelen en twee verliespartijen is de oogst tot nu toe. DHSC zal tot op het bot gemotiveerd zijn en zal revanche op zichzelf willen nemen voor de mispeer tegen AZSV. Het beloofd dus een interessante ontmoeting te worden op Varkenoord. We hopen op vele supporters die DHSC zullen ondersteunen. Tot volgende week zaterdag!