Er is een Engels gezegde dat zegt: “hard work beats talent when talent doesn’t work hard”. Precies dit gezegde kan worden geplakt op de wedstrijd DHSC tegen FC Rijnvogels. FC Rijnvogels won in de blessuretijd met 1-2 van DHSC.

Vooraf kijkend naar de ranglijst moest de nummer 10 tegen de koploper en had de equipe van trainer Jerry Simons in de laatste 10 duels 8 nederlagen moeten slikken. Wetende dat de Ondiepers nog geen thuisduel hadden verloren en in de vorige wedstrijd tegen Feijenoord een puike match hadden gespeeld leek het er dus op dat DHSC de beste papieren had om weer drie punten aan het totaal toe te kunnen voegen. Echter op papier een wedstrijd winnen levert nooit punten op, dat zal toch echt op veld moeten gebeuren.

De spelers uit Katwijk leken bovenstaande het beste te snappen en vochten voor iedere centimeter en voor een goed resultaat. Men was niet naar Utrecht afgereisd om DHSC de punten cadeau te doen. Bij DHSC leek het omgekeerde aan de hand. Vooraf was men geattendeerd op de valkuilen die zo’n wedstrijd met zich mee kon brengen, echter DHSC tuimelde er met open ogen in. DHSC werd op Ondiepse wijze getrakteerd op een nederlaag. De Katwijkers schuwde de duels niet en met vaak geniepige overtredingen en de nodige trash talk kreeg DHSC een koekje van eigen deeg.

Een voorbode voor het naderende onheil kreeg DHSC in minuut acht al gepresenteerd. Een onnodige overtreding werd weggegeven aan Rijnvogels op de helft van DHSC. De slim genomen vrije trap werd bij de eerste paal binnen getikt voor de 0-1. Niet meelopen met de inlopende tegenstander werd meteen afgestraft. De 1-1 viel enkele minuten na de 0-1. Een prachtige wreef trap van Berry van te Land op Genaro Snijders werd op waarde geschat door de goed spelende rechtsbuiten, zijn strakke voorzet werd binnen getikt door Emre Bal. De staf en toeschouwers dachten hiermee dat DHSC nu zou doorpakken en het surplus aan kwaliteit uit zou

gaan buiten. Niets was minder waar, Rijnvogels deed er in fysieke zin een schepje bovenop en de mouwen werden nog wat hogerop getrokken. En wat zette DHSC hier tegenover? Men liet zich afbluffen in eigen huis. Rijnvogels was zeker niet de betere ploegen voetballend dicteerde DHSCde wedstrijd naarmate deze vorderde. Rijnvogels had een punt in handen en aan alles was te merken dat ze dit punt met hand en tand over de streep wilde trekken.

Dat dit punt er drie zouden worden, kon men in het kamp van Rijnvogels niet geloven. De sterspeler, goudhaantje en tevens matchwinner van Rijnvogels was Jaap van Duijn. De in minuut 89 ingevallen Van Duijn veroorzaakte een penalty en schoot deze onberispelijk binnen in de 92-ste minuut. De Katwijkers vierde dit winnende doelpunt alsof men de Champions League binnen hadden gesleept. Dit maakte het extra zuur voor DHSC, vooral omdat er zeker 2 100% penalty’s niet aan DHSC waren gegeven. Conclusie van deze wedstrijd is dat DHSC geen wedstrijden kan spelen in deze Hoofdklasse op 80%. Niets wordt cadeau gedaan en wedstrijden winnen begint altijd met inzet pas daarna komt kwaliteit.

Zaterdag aanstaande speelt DHSC een thuiswedstrijd voor de beker tegen zondag Eerste Klasser Fortuna Wormerveer. De wedstrijd begint om 14:00 uur. Tot dan!