De druiven waren zuur gisteren voor DHSC na het onnodige gelijkspel, de rode kaart voor Kurdal en het verlies van de koppositie. De opdracht was vooraf duidelijk, 6 keer winnen en het kampioenschap kan worden gevierd. Na gisteren kunnen de voeten weer op de grond en mag DHSC in de wachtkamer gaan plaatsnemen. Hopend op een misstap van AFC in de vijf wedstrijden die nog gaan komen en zorgen dat andere belagers niet nog dichterbij komen. De Eerste Klasse A is namelijk ongemeend spannend met vier ploegen op vijf punten van elkaar.

DHSC en Zuidvogels hielden elkaar in de eerste helft aardig in de greep, met een licht veldoverwicht voor de mannen uit Huizen, maar de beste kansen voor DHSC. In de laatste minuut voor rust een aanval van DHSC en een ongelukkige botsing van Kurdal met Boné, waarbij de speler van Zuidvogels met veel misbaar ging liggen. De verder goed leidende scheidsrechter zag in de actie van Kurdal een slaande beweging en zond hem met direct rood van het veld af. Direct daarna floot hij de eerste helft af. Opnieuw rood voor DHSC en het lijkt erop alsof dat gemeengoed gaat worden bij DHSC. Het is nl. niet de eerste keer dat DHSC de wedstrijd met 10 man moet vervolgen.

De tweede helft kwam het spel op de wagen. Een furieus DHSC dat de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Dit leidde tot het aan de noodrem trekken van de doorgebroken Genaro Snijders en de penalty die daarop volgde werd onberispelijk ingeschoten door dezelfde Snijders. Lang konden de mannen van Ondiep niet genieten van de voorsprong na defensief geklungel en het diagonale schot waar keeper Niels Willemse geen antwoord op had. Met vereende krachten kon DHSC weer opnieuw beginnen en slaagde daarin. Een afgemeten vrije trap met het linkerbeen van Rodney Sneijder belande bij een volledig vrijstaande Emre Bal voor de voeten. De linkerspits pakte dit cadeautje uit en schoot feilloos binnen. Met 10 man 2-1 voor komen tegen een goed spelend Zuidvogels dat vecht tegen degradatie is een prestatie van formaat. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was het voor Zuidvogels pompen of verzuipen. Door de kamikaze tactiek van Zuidvogels konden de Ondiepers de wedstrijd vroegtijdig in het slot gooien, maar verzuimde hierin. Open kansen op de 3-1 werden niet verzilverd, terwijl aan de andere kant de paal werd geteisterd en een doelpunt werd afgefloten wegens duwen. Het centrale duo van DHSC speelde een foutloze wedstrijd en won elk kopduel. De wedstrijd ging al over in de extra tijd toen DHSC een onnodige corner weggaf en Zuidvogels hun laatste kans op een gelijkmaker rook. Deze gelijkmaker kwam er ook en dompelde DHSC in rouw. Zaak voor DHSC is om zichzelf op te rapen en deze tik zo snel mogelijk te verwerken. Volgende week is daar de kans op met de wedstrijd uit tegen Aalsmeer.

Geschreven door Ronald Evers