De limes is de aanduiding van de grens en verdedigingszone van het Romeinse Rijk, hoofdzakelijk gebouwd in de periode 40 na Chr. tot circa 250 na Chr. De grenslijn loopt o.a. van Trajectum (Utrecht) naar Lugdunum Batavorum (Katwijk). DHSC heeft zo’n 2000 jaar later dezelfde weg langs deze grens ook genomen en zoals Julius Caesar zei: veni, vidi, vici oftewel DHSC kwam, zag en overwon.

De Katwijkers bleken na 90 minuten een taaie tegenstander, maar de overwinning van de Ondiepers was verdiend, einduitslag 1-2. De eerste helft was een tactisch steekspel tussen beide ploegen waarbij DHSC de nodige moeite had met de lopende mensen van FC Rijnvogels, echter uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Aan de andere kant moest de keeper van Rijnvogels enkele keren handelend ingrijpen om verder onheil voor de Katwijkers te voorkomen. Gerust werd er met de brilstand en was DHSC genoodzaakt om enkele tactische aanpassingen te maken om zodoende de wedstrijd naar zich toe te trekken.

In de tweede helft kwamen de manschappen van John Vink furieus uit de kleedkamer en werden de spreekwoordelijke duimschroeven bij Rijnvogels aangedraaid. Dit offensief leverde in de 55-ste minuut de 0-1 op. Vlatko Lazic, die zeer gedreven speelde, kwam op de rechterflank door en gaf een de bal met veel gevoel voor in het vijfmetergebied. In een mêlée van spelers was het Gandu die in de korte hoek raak prikte. Rijnvogels moest nu gaan komen en de Katwijkse storm heeft zo’n 10 minuten geduurd totdat Rodney Sneijder met een weergaloze poeier met zijn “chocolade been” vanaf 16 meter de 0-2 tegen de touwen joeg. Door een onoplettendheid werd het snel daarna 1-2, maar de Utrechters raakte hiervan niet in de war. De DHSC spelers speelde de wedstrijd professioneel uit en hadden nog kansen op meer, gescoord werd er niet meer.

Door deze vier-op-een-rij overwinning stijgt DHSC wederom een plek op de ranglijst en staat nu gedeeld tweede. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de eerste periode en bij winst kunnen de Ondiepers dus goede zaken doen.
Kom de spelers aanmoedigen op Sportpark Wesley Sneijder op zaterdag 9 november a.s. om 14:30 uur. Ik zie u graag!