Na de domper van vorige week zaterdag tegen AFC trof DHSC gisteren een soortgelijk spelende tegenstander, Roda ‘46 uit Leusden. Op het winderige sportpark en een harde kunstgrasmat stootte DHSC zich niet tweemaal aan dezelfde steen. De Ondiepers wonnen overtuigend met 1-4.

De promovendus uit Leusden had in Utrecht nog voor een verrassing gezorgd door met 2-1 te winnen en dit zorgde voor revanche gevoelens bij het elftal van John Vink, daarnaast had men nog iets recht te zetten na de wedstrijd van de week ervoor. Roda ‘46 speelde eigenlijk hetzelfde als AFC: 1-5-3-2 en bij balverovering snel de 2 spitsen aan het werk zetten en bijsluiten. Dit concept had snel succes, al was daar wel enige hulp van Niels Willemsen voor nodig. De doelman van DHSC maakte dit foutje ruimschoots goed in de rest van de wedstrijd, maar de snelle 1-0 tegen was wel een domper. De rug werd gerecht en de spelers uit Ondiep drukte vanaf dat moment vol het gaspedaal in en blies de tegenstander volledig van de mat. Een wervelwind aan korte combinaties, druk op de bal, vurige lijf-aan-lijf gevechten en ragfijne doelpunten lieten de spelers van Leusden naar adem happen. Na de eerste 45 minuten stond er 1-4 voor de equipe van John Vink op het scorebord en konden de toeschouwers even gaan uitblazen in de kantine.

Na de rust een wijziging bij DHSC. Aanvoerder Rodney Sneijder was gewisseld voor Ryan de Jong. De fijnbesnaarde spelmaker met het fantastische linkerbeen kon niet meer verder en Ryan vulde deze leemte prima in naarmate de wedstrijd vorderde. De tweede helft was minder leuk om naar te kijken voor de neutrale toeschouwer. Roda ‘46 kon niet beter en DHSC deelde nog wat speldenprikken uit, maar hoefde niet echt meer. De ruststand bleek dus ook al de eindstand te zijn. 3 dure punten tegen de nummer 4 erbij, ARC voorbij, 3 punten achter op AFC die haar wedstrijden heel moeilijk wint, dus de wereld ziet er weer rooskleurig uit voor DHSC.
Zaterdag aanstaande staat de derde topper op rij op het programma. Dan komt ARC op bezoek. De nummer 3 met 1 punt minder speelde gisteren met 1-1 gelijk tegen Zwaluwen. De ploeg van Mark Evers liet in Alphen a/d Rijn al zien over een goede ploeg te beschikken, dus iedereen van DHSC zal 100% scherp moeten zijn voor een goed resultaat. Bent u erbij zaterdag om Ondiep te steunen? De topper begint om 14:30 uur. Tot zaterdag!

Geschreven door: Ronald Evers

 

Ga terug