Het Sportpark Wesley Sneijder blijkt voor bezoekende ploegen toch een onneembare vesting. Van de zeven thuiswedstrijden die in Ondiep werden afgewerkt pakte DHSC zesmaal de volle winst. Alleen AZSV wist een puntje op te halen in Utrecht.

Alhoewel FC ‘s-Gravenzande de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg was het vrij vlug daarna rechtsbuiten Jesse Oliekan die via een van richting veranderd schot de 1-0 op de borden schoot voor DHSC. De wedstrijd was in de eerste helft redelijk in evenwicht met de grotere kansen voor DHSC, echter zoals zo vaak konden de Ondiepers de wedstrijd niet al in de eerste helft beslissen.

De toegestroomde toeschouwers kregen ondanks het barre weer een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. ‘s-Gravenzande blijkt namelijk over een leuke voetballende ploeg te beschikken en voetbalde lekker mee. Dit zorgde voor leuke combinaties en genoeg kansen. De ‘s-Gravenzanders scoren gemiddeld één keer per wedstrijd en dit is ook het euvel waardoor zij zo laag op de ranglijst staan, want voetballen kunnen ze naar behoren. De wil om te winnen was echter groter bij DHSC. Dit resulteerde direct na rust tot de 2-0. De hoofdrolspelers van dit doelpunt waren aangever Rodney Sneijder en afmaker Berry van ‘t Land. De perfect aangemeten vrije trap door Sneijder werd vernietigend binnen gevolleyd door Van ‘t Land. Zonder de andere spelers te kort te doen, er werd door iedereen keihard gewerkt, waren deze twee spelers de mannen die aanspraak mochten maken op de titel van man-of-the-match.

Wie hier ook aanspraak op mocht maken was de invaller doelman Ritchie Steinmann. De vaste keeper, de in blakende vorm verkerende, Niels Willemse moest tijdens de warming up afhaken. Ritchie Steinmann etaleerde enkele malen zijn kunnen met katachtige reflexen en hield zijn doel schoon.

Diep in de tweede helft gooide DHSC de wedstrijd op slot. Goed doorzetten van Rodney Sneijder verleidde de centrale verdediger FC ‘s-Gravenzande tot het maken van een overtreding. Dat deze in het zestienmetergebied was maakte dat de zeer goed leidende scheidsrechter naar de stip wees. Sneijder eiste de bal op en schoot onhoudbaar binnen. Na de 3-0 werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld door de manschappen van John Vink.

Door de overwinning en de afgelaste wedstrijd van AZSV klom DHSC naar plek twee. Sportlust’46 staat met hetzelfde aantal punten maar met een beter doelsaldo op plek 1. De eerste seizoenshelft wordt dus afgesloten op plek 2. Vooraf werd hier voor getekend, echter DHSC heeft enkele wedstrijden weggegeven en hierdoor onnodig punten verspeeld. 2019 is een mooi jaar voor DHSC geweest met een kampioenschap en een gedeeld Winterkampioenschap.
Op 18 januari hervat DHSC de competitie weer met een uitwedstrijd tegen DUNO D.

Ik wens u een zeer prettige Kerst en een gezond en liefdevol 2020 toe. Tot in het nieuwe jaar!