Speelronde 10 stond in het teken van het vergeven van een periodekampioenschap. Drie ploegen konden deze winnen, waarbij de beste papieren waren voor AZSV. Sportlust ‘46 en DHSC waren de andere ploegen, waarbij DHSC afhankelijk was van de andere twee. Bij verlies van AZSV en puntverlies van Sportlust ‘46 kon DHSC bij winst de periode pakken. DHSC won met 4-0 van Rijsoord en voldeed dus aan haar doelstelling door haar wedstrijd te winnen. Sportlust ‘46 verslikte zich in blessuretijd tegen Capelle (dit kan de beste overkomen, daar weet DHSC alles van). AZSV won knap van Achilles Veen en deed DHSC dus misgrijpen op de eerste kans op een prijsje. Achteraf gezien was de late gelijkmaker door AZSV op 21 september jongstleden tegen DHSC de beslissing wie de eerste periode voor zich mocht opeisen. DHSC feliciteert uiteraard de ploeg uit Aalten met deze prijs.

Terug naar de eigen wedstrijd die DHSC speelde tegen Rijsoord. Daar kunnen we kort over zijn want DHSC bleek een paar klassen beter te zijn dan de goedwillende spelers uit Ridderkerk. Binnen 20 minuten was er al een 2-0 voorsprong genomen door de Ondiepers via doelpunten van Tommy de Klein en Christian Gandu. Na meerdere kansen van DHSC daarna paste de trainer van Rijsoord op het halfuur een dubbele wissel toe. De twee voorwaartsen van de Ridderkerkers konden de douche opzoeken en werden vervangen door twee anderen. Veel veranderde dit niet aan het spelbeeld, alleen werd er tot aan de slotfase van de wedstrijd niet meer gescoord. Rijsoord probeerde wel met opportunistisch spel nog iets te forceren, maar de defensie van DHSC gaf geen krimp. Nadat Rijsoord met 10 man kwam te staan door 2 keer geel drukte DHSC het gaspedaal nog wat in. Dit resulteerde direct in de 3-0 door de ingevallen Emre Bal na een puntgave voorzet van Jesse Oliekan. De 4-0 kwam voort uit een overtreding op Emre Bal in het strafschop gebied. De toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Christian Gandu. De goed leidende scheidsrechter floot niet lang daarna het eindsignaal en DHSC kon wederom drie punten bijschrijven aan het totaal. Hierdoor blijft DHSC in het kielzog van AZSV en door het verlies van Sportlust nestelde de mannen van John Vink zich alleen op plek twee.

Volgende week wacht er een uitwedstrijd naar Zwaluwen ‘30 in Hoorn voor de volgende ronde in de districtsbeker, dus is er geen competitievoetbal. We zien u graag in Hoorn om onze jongens te steunen. Tot dan!