Onder de melodie van het nieuwe clublied van DHSC 1 “De Toreador” stapten de matadoren uit Ondiep rond 13:00 uur uit de bus in Hoorn voor hun bekerwedstrijd tegen Zwaluwen ‘30. Op een waterkoud sportpark won DHSC met 0-1. Het frommel doelpunt kwam in de 67 minuut van de mee opgekomen vleesgeworden Spartacus, Tommy de Klein.

In bekerwedstrijden geldt het adagium dat je deze moet winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Hoe en op welke manier maakt in deze niet veel uit. De spelers van DHSC hadden bovenstaande iets te letterlijk genomen en met minimale inzet zit DHSC in de koker. Een aantal wisselingen had trainer John Vink doorgevoerd ten opzichten van de elf die hij normaliter het veld in stuurt. Eén speler wil ik speciaal benoemen en dat is Tim van den Berg. Tim meldde zich pas heel laat in Ondiep en arriveerde met een blessure. Zijn periode bij Heracles Almelo is niet helemaal geworden wat hij zich ongetwijfeld had voorgesteld. Vandaag mocht hij eindelijk zijn debuut maken en dat deed hij zeer verdienstelijk.

Volgende week is er weer competitie voetbal en speelt DHSC een uitwedstrijd tegen De Jodan Boys uit Gouda. We zien u daar graag!