Voor wie op zaterdagmiddag niets te doen heeft, kan ik aanraden om eens naar DHSC te gaan kijken. De ploeg van trainer John Vink laat namelijk zien dat frivool aanvallend voetbal ook gecombineerd kan worden aan resultaat. In deze fase van de competitie lijken veel ploegen het resultaat heilig te stellen, zo ook DHSC, echter met dien verstande dat het publiek ook nog aan haar trekken komt.

De wedstrijd tegen Victoria was daar een goed voorbeeld van, fantastisch aanvalsspel en dito combinatie voetbal op het zonovergoten sportpark aan de Thorbeckelaan, liet DHSC weinig heel van de tegenstander. 8-2 na 90 minuten voetbal, het ene doelpunt nog mooier dan de ander en het leuke is: vele doelpuntenmakers, waarbij het centrale verdedigingsduo Tommy de Klein en Berry van ‘t Land in totaal 3 doelpunten maakten. De andere doelpunten werden gemaakt door Genaro Snijders, de helemaal opgeleefde Rick van der Velden en topscoorder Mitch van der Vlist. Van der Vlist loopt nu 1-op-1 in deze competitie met 23 doelpunten, en passant had Van der Vlist ook nog 2 assists.

Aan de uitslag zou je kunnen denken dat Victoria vrijuit wilde meespelen in deze wedstrijd, echter zij hadden ook de bus geparkeerd en probeerde middels counters tot resultaat te komen. DHSC liet vanaf minuut 1 zien dat er voor hen weinig te halen viel. Er werd dus ook gewerkt aan het doelsaldo ten opzichte van de concurrenten die hun beide wedstrijden op de valreep wonnen. Het blijft dus zeer spannend aan de kop van de competitie. Op 11 mei aanstaande wordt de competitie weer hervat met de laatste 3 wedstrijden. Op 25 mei weten we wie zich mag kronen als kampioen. Dat DHSC een signaal heeft afgegeven aan haar concurrenten met deze monsterzege mag duidelijk zijn.

Geschreven door: Ronald Evers

Deze diashow vereist JavaScript.

Ga terug