Nadat DHSC vorige week aan de leiding was gekomen kon AZSV in verliespunten nog op gelijke hoogte komen, echter zij verloren de topper tegen Sportlust’46.

Waar in Woerden de nummers 2 en 3 van de ranglijst tegen elkaar speelden was zo’n 30 kilometer verder in Ondiep een andere topper geprogrammeerd. De trotse nummer 1 was gastheer voor nummer 4, ARC. De beide ploegen kennen elkaar goed want dit was wedstrijd nummer 4 in anderhalf tijd. De drie voorgaande ontmoetingen eindigden in evenzoveel zeges voor DHSC. De zegereeks tegen de opponent uit Alphen a/d Rijn werd voortgezet. Het werd gisteren 2-1 voor de Ondiepers waarbij de twee doelpunten door goudhaantje Christian Gandu werden gemaakt. De formatie van trainer Mark Evers had hun huiswerk van de voorgaande ontmoetingen goed gedaan. Wilde men in het verleden nog wel eens druistig de aanval zoeken en zo in het Utrechtse mes lopen, gisteren liet ARC volwassen spel zien tegen een betere tegenstander.

Sercan Kurdal

De 1-0 van het hoofd van Gandu rond de 20–ste minuut had als aangever een gekruld schot van Kurdal dat op de lat uiteenspatte. De nummer tien van DHSC speelde een zeer goede partij en verlegde met verfijnde techniek en raffinement het spel. De 2-0 in de 50-ste minuut werd opgezet door een ragfijne pass van Kurdal op de in de diepte sprintende Genaro Snijders en zijn afgemeten voorzet kon door Gandu simpel worden binnen getikt.

Enig minpuntje voor DHSC in deze wedstrijd was dat men ARC terug in de wedstrijd liet komen gelijk na de 2-0. Matig ingrijpen in de verdediging zorgde ervoor dat ARC de 2-1 kon maken. ARC probeerde in het laatste deel van de wedstrijd nog van alles om een beter resultaat te halen, echter kansen leverde dit niet op. DHSC stond als een huis en had nog enkele kansen om een grotere uitslag neer te zetten. Dit gebeurde niet en kon DHSC na het laatste fluitsignaal weer drie punten aan het totaal bijschrijven.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Achilles ‘29 op het programma. De wedstrijd in Groesbeek op de velden van Germania start om 14:30 uur. We zien u graag daar om de mannen uit Ondiep te steunen.