DHSC 2 ongeslagen sinds de winterstop

DHSC 2 is nog altijd ongeslagen in de reserve 1e klasse B sinds de competitie na de winterstop is hervat. Afgelopen zaterdag nam de ploeg wederom 3 punten mee naar Ondiep door met 0-3 te winnen bij IJFC 2. De goede serie begon in januari thuis tegen Woudenberg (3-2 winst), waarna er bij Odysseus ’91 een punt werd gepakt (0-0). Vorige week werd Geinoord Nieuwegein met 3-0 opzij gezet.

10 Punten uit de eerste vier duels die in 2019 gespeeld zijn. De winterstop lijkt de heren goed te hebben gedaan. Een verklaring hiervoor lijkt te zitten in verschillende factoren. Allereerst uiteraard de scherpe trainingen en heldere analyses onder de bezielende leiding van Jack de Hoogt en Redouan. Ook de betrokkenheid van fysio en grensrechter Edwin Hendriks mag niet worden onderschat. Daarbij wordt achterin de boel goed dichtgehouden door keeper Merijn de Vries en de defensie. Ruim 300 minuten werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd (en de teller loopt nog!). Bovendien lijkt alles op de goede plek te vallen voor ‘2’: Stephan de Jongste keerde topfit terug na een avontuur in Azië, spits Daan van Westen heeft het vizier op scherp staan, Jan-Luuk Hoff strooit met assists vanaf de linksbackpositie en Vincent Kamp en Jonathan Lingen bloeien op in hun vrije rol.

Maar vooral is het collectief de kracht van deze formatie. Er blijkt veel mogelijk bij deze groep twintigers – ooit begonnen als een studententeam in de krochten van het amateurvoetbal (5e klasse A, was een toptijd). Met vechtlust en een realistische spelopvatting moet de ploeg ook de komende weken voor elke meter blijven strijden. Zoals de stand laat zien staat het dicht op elkaar en is er nog niks beslist. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Delta Sports ’95, volgende week om 11:30 op Sportpark Wesley Sneijder. Tot dan!

Laurens

Ga terug