Bijzondere en succesvolle week brengt DHSC verder in de districtsbeker, wint het de 2e periode en staat en passant op plek 1 in de zaterdag Eerste Klasse A West 1!

Na een heroïsche ontsnapping in de districtsbeker afgelopen dinsdag, waarbij de 3-4 in de laatste minuut viel uit bij FC Almere en DHSC zich daardoor plaatste bij de laatste 16, volgde donderdag een zeer geslaagde tennisclinic bij Tennisschool Utrecht Wouter Olling.

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Zwaluwen ‘30 op het programma. De nummer 5 van de ranglijst tegen de nummer 2, DHSC. Het verschil tussen beide teams in deze spannende Eerste Klasse: 1 punt. In de 2e periode was er zelfs geen verschil in punten, echter had DHSC een beter doelsaldo. DHSC had dus aan een gelijkspel genoeg om de 2e periode te winnen en daarmee verzekerd te zijn van een kans op promotie als het geen kampioen zou worden. De equipe van trainer John Vink speelt echter om te winnen met als uiteindelijke doel te promoveren naar de Hoofdklasse als kampioen.

Om het belang van deze wedstrijd bij te zetten en steun te geven aan de spelers had Wesley Sneijder besloten om Qatar eventjes te verlaten en heen en weer te reizen naar Hoorn. Hij werd niet teleurgesteld en DHSC kon drie punten bijschreven in de stand door de zwaar bevochten 0-1 overwinning op Zwaluwen ‘30. Door deze drie punten won het de 2e periode en kwam men op plek 1 in de ranglijst. Na het laatste fluitsignaal barstte een groot feest los op het veld. Het feest werd gevierd door iedereen die DHSC een warm hart toedraagt. Spelers, staf, begeleiding, bestuur, sponsoren en supporters maakten het daarna tot diep in de nacht een mooi feest van. Eerst in de kleedkamer in Hoorn, daarna in de bus terug naar Utrecht en als klapstuk van de dag onder muzikale begeleiding van Frank van Etten in de kantine van DHSC.

Terug naar eerder op de dag. Was de wedstrijd tegen Zwaluwen ‘30 goed? Nee, daarvoor was de tegenstander te sterk en het veld te stroperig om het DHSC-spel te spelen. Echter, om dit soort wedstrijden te winnen moet er soms uit een ander vaatje getapt worden. De onverstoorbaarheid, focus en commitment van de Ondiep spelers zorgden ervoor dat Zwaluwen ‘30 geen moment aanspraak mocht maken op meer. Een goede kans vlak voor rust en een bal tegen de lat waren de enige wapenfeiten van de mannen uit Hoorn. Daarentegen speelden de Utrechters een handvol kansen bij elkaar naarmate de wedstrijd langer duurde. Goudhaantje deze middag werd Emre Bal. Afgelopen dinsdag kon men al een glimp zien van wat er deze dag te wachten stond. Emre scoorde dinsdag al en werd dus matchwinner in Hoorn. Zijn doelpunt in de 74-ste minuut was van grote schoonheid en kregen de toeschouwers een inkijkje in het grote talent wat schuilt in deze jongen van de Amsterdamsestraatweg met Turkse roots. Emre werd aangespeeld op de linksbuiten positie, punt 16 meter. Met een kapbeweging speelde Emre zich vrij, kwam de bal voor zijn rechterbeen en met een fenomenale krul draaide Emre de bal in de verre bovenhoek. Het bijzondere aan het basisdebuut van Emre Bal is dat hij anderhalf jaar uit de roulatie is geweest vanwege een zware kruisband- en meniscus blessure en sinds afgelopen november op het trainingsveld staat in Ondiep. Zijn toewijding, spirit, investering in zichzelf en doorzettingsvermogen kwamen samen toen hij de bal richting de bovenhoek schoot. De blijdschap na het doelpunt en de publiekswissel spraken boekdelen.

Zaterdag aanstaande, 9 maart, wacht wederom een topwedstrijd voor DHSC. Op het eigen sportpark ontvangt men dan nummer 2 in de competitie: AFC uit Amsterdam. De heenwedstrijd ging toentertijd in blessuretijd met 2-1 verloren, dus de mannen uit Uuuuuuu hebben wat recht te zetten en daardoor vaster op de koppositie te blijven door deze concurrent met een nederlaag terug naar Amsterdam te sturen. Wij zien u graag zaterdag om 14:30 uur bij deze wedstrijd. Wij kunnen de steun goed gebruiken!