16 februari 2022

Na bijna twee jaar is het eindelijk zover. Ons land gaat weer open! Wat dit concreet voor onze club betekent lees je hieronder:

• Vanaf aanstaande vrijdag is iedereen weer welkom. Op het voetbalveld en in de club. De 1,5 meter afstand en de Coronapas is nog een week nodig, maar vervalt gelukkig op vrijdag 25 februari. Hoe fijn is dat.

Wij bedanken jullie voor je geduld en hopen jullie weer snel te zien.

IEDEREEN MAG BINNEN EN BUITEN SPORTEN…

26 januari 2022

“Iedereen mag binnen en buiten sporten. Sportwedstrijden zijn toegestaan. En onder voorwaarden is ook publiek bij die wedstrijden toegestaan. Er gelden voorwaarden, onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs”.

Bron: Rijksoverheid

SPORTEN ALLE LEEFTIJDEN TOT 20.00 UUR

Gisteren werd bekend gemaakt dat, vanaf vandaag 15 januari, voor alle leden sporten (binnen en buiten) tot 20.00 uur is toegestaan. Helaas nog steeds zonder publiek.

18 jaar en ouder

• Maximaal 2 personen (exclusief trainer)
  • Houd 1,5 meter afstand

Jongeren tot en met 17 jaar

• Mogen in groepsverband sporten.
  • Het is niet nodig om 1,5 meter afstand te bewaren.

BUITEN SPORTEN JEUGD TOT 20.00 UUR

15 januari 2022
Er komt meer ruimte voor jongeren om buiten te sporten. Vanaf dinsdag 11 januari mogen jongeren tot en met 17 jaar tot 20.00 uur actief op de velden zijn. Op dit moment is dit, als gevolg van Corona maatregelen, tot 17.00 uur toegestaan. Goed nieuws dus!
Alle trainingen vinden plaats volgens schema.

OPNIEUW GEDEELTELIJKE LOCKDOWN VOOR ONZE CLUB

19 december 2021

Gisteren werd bekend gemaakt dat ons land opnieuw in lockdown gaat. Wij balen hier uiteraard ontzettend van en leggen uit wat dit voor onze club en jullie betekent:

• Professionele wedstrijden kunnen doorgaan, maar zonder publiek.
  • Het sportveld blijft open tussen 5.00 en 17.00 uur.
  • Voor 18+ is de 1,5 regel van toepassing en mag je nog maar met maximaal 2 personen sporten;

COMPETITIES DEELS STILGELEGD

29 november 2021

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet bepaald dat met de nieuwe coronamaatregelen sporten na 17.00 uur niet is toegestaan. Voor onze club betekent dit dat wedstrijden in het weekend wel mogelijk blijven, maar dat er doordeweeks niet of nauwelijks getraind kan worden. De KNVB heeft een besluit genomen over de vraag of de competities dan wel door kunnen blijven gaan. Dit besluit is maatwerk per categorie en betreft alleen het aankomend weekend omdat twee factoren die van belang zijn voor het vervolg nu nog niet vaststaan.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal: “Niemand weet welke coronamaatregelen er nog nodig zijn de komende tijd. Het uitgangspunt blijft voor ons dat sporten bijdraagt aan een goede gezondheid en dus als essentieel gezien moet worden. Juist in tijden van een pandemie. Maar als er niet getraind kan worden, dan moet het spelen van alleen wedstrijden ook gezond blijven en niet extra blessures opleveren. Het gaat om bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers en daarom willen we een zorgvuldig besluit nemen, vandaar dat we nu alleen nog voor het aankomend weekend beslissen. We hopen echt dat de amateursport na het Kamerdebat van woensdag iets meer ruimte krijgt, zodat het niet door de 17.00-05.00 uur-regeling stil komt te vallen.” Bron: knvb

TOESCHOUWERS HELAAS NIET MEER TOEGESTAAN

27 november 2021

Vrijdagavond heeft het kabinet bekendgemaakt dat toeschouwers vanaf zondagavond niet langer zijn toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen.

Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand. De personen die functioneel noodzakelijk zijn voor deze wedstrijden, zoals scheidsrechters, vrijwilligers, begeleiders en rij-ouders, houden toegang tot de accommodaties.

Helaas doen de nieuwe maatregelen opnieuw een beroep op het aanpassingsvermogen van de verenigingen. Ze betekenen voor veel clubs, die soms duizenden toeschouwers over de vloer krijgen, zelfs een grote financiële strop. Wij verwachten dat het kabinet hier ook oog voor heeft. Bron: knvb

MOGELIJK NIEUWE INGREPEN

26 november 2021

Vandaag besluit het kabinet over nieuwe ingrepen en is er weer een persconferentie. Wat dit voor onze club betekent leest u later hier.

CORONAPAS TOCH NIET NODIG OP SPORTCLUBS

4 november 2021

Het kabinet is afgelopen dinsdag opnieuw op de rem gaan staan en geeft als dringend advies om met ingang van zaterdag 6 november 2021 weer 1,5 meter afstand te houden. Hiernaast moet iedereen van 18 jaar en ouder een coronapas laten zien in de kantine. De Coronacheck-app is niet langer nodig voor toegang tot ons terrein. De Kamer is woensdagavond niet akkoord gegaan met deze extra maatregel.

Wij als DHSC verwachten van bezoekers die naar onze kantine willen komen dat zij toestemming verlenen als wij controleren met behulp van de coronapas.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.