DHSC wordt vaak in de media en tegenstanders omschreven als een elftal met veel individuele kwaliteit, maar dat het geen team is. Deze bewering kan vanaf vandaag de prullenmand in. 60 minuten voetballen met 10 man, omdat Genaro Snijders met direct rood van het veld was gestuurd door de prima fluitende D’Onorio, toch de driepunter over de streep trekken door een onverzettelijkheid en werklust dat een echt team kenmerkt, spreekt de bovenstaande bewering tegen.

DHSC begon gehavend aan de wedstrijd tegen SV Huizen. Zo misten de Ondiepers eerste keeper Willemsen door een blessure aan het bovenbeen en was Jeffrey Winkelman geschorst. Sam Sabee ontbrak ook, dus de verdediging had een paar nieuwe namen op het wedstrijdformulier. Zo was daar het competitiedebuut van Raymond Homoet. De inmiddels 38-jarige doelman speelde als in zijn beste dagen aan het Theo Thijssenplein, toen hij bij USV Elinkwijk furore maakte. Betrouwbaar, soeverein en met rust leidde hij de defensie. Renan Bernal speelde op linksback en ook hij deed dit zeer verdienstelijk, na een wat onwennig begin. Na lang blessureleed kon ook Emre Bal aan het eind van de wedstrijd zijn debuut maken. Een groot compliment aan hem voor zijn toewijding en harde werken tijdens de trainingen en oefenwedstrijden. Een brede en kwalitatief sterke selectie komt dus in deze fase van de competitie goed van pas.

In het begin van de wedstrijd moest de nieuwe defensie meteen aan de bak. Nadat er eerst een treffer van Huizen was afgekeurd werd het in de vijfde minuut al 1-0 voor Huizen. DHSC rechte echter zeer snel de rug en kwam door 2 snelle doelpunten op een 2-1 voorsprong. Beide doelpunten werden gemaakt door topscorer Mitch van de Vlist op perfecte voorzetten van Snijders en Sneijder. De goaltjesdief heeft er al 18 in liggen dit seizoen en zijn honger is nog niet gestild. Na de wedstrijd werd Mitch door voorzitter Ron Klunder in het zonnetje gezet met de overhandiging van het 3 sterren shirt van Voetbal.nl voor meer dan 75 doelpunten in zijn carrière.

Terug naar de wedstrijd, minuut 34 brak aan waar Genaro Snijders direct rood ontving na een reactie op een gemene overtreding op hem. DHSC kon dus aan de bak met 10 man tegen een Huizense ploeg die bloed rook. De mannen van John Vink gaven echter geen krimp. Vele aanvallen of pogingen daartoe van Huizen werden onschadelijk gemaakt door de 10 Ondiepers die met z’n allen keihard werkten voor een goed resultaat. 60 minuten lang gaven de spelers alles wat men in zich had en dat resulteerde in een dikverdiende overwinning, omdat men in de counter nog een handvol kansen kreeg om de wedstrijd eerder te beslissen. Het vele voetbalpubliek die op deze wedstrijd was afgekomen was ook de winnaar van dit enerverende voetbalgevecht.

DHSC haalde dus 3 zeer belangrijke punten binnen en staat met nog 1 wedstrijd te spelen in de tweede periode op gelijke hoogte met de aankomende tegenstander Zwaluwen ‘30 uit Hoorn. Beide ploegen staan bovenaan in deze periode dus volgende week volgt de absolute apotheose. Winnaar van deze wedstrijd mag dan een klein feestje vieren en en passant de tegenstander op 3 punten afstand zetten. Omdat in deze Eerste Klasse elk punt van levensbelang is, omdat de verschillen bovenin zeer miniem zijn, staat er veel op het spel in Hoorn. Het zou mooi zijn als we weer vele mensen uit Utrecht langs de lijn kunnen zien.

Tot zaterdag om 14:30 uur in Hoorn!